Vad är Stockholm, Nordens Venedig, känt för om inte sitt glittrande vatten! När Prideparaden har gått utmed kajerna så har vi alla sett dem, segelbåtar, kanoter, motorbåtar och allt som går att flyta på har följt paraden från vattnet.

Så nu när det inte går att samla en halv miljon på Stockholms gator slog föreningen Stockholm Gay Life, #TSMNS-kampanjen och Mälarpaviljongens Arto Winter ihop sina koka huvuden och kom på det briljanta att ha en båtsamling när det digitala Pride börjar sändas lördagen den 1 augusti vid lunch.

– Det finns plats på vattnet utanför oss, säger Arto Winter och berättar att Prides digitala paradsändningen kommer visas på storbildsskärmar på lördagen.
– Så vi vänder helt enkelt ut några högtalare mot Riddarfjärden så de som inte får plats hos oss kan följa Kronprinsessan Victorias paradhälsning i sina båtar!

Så ragga upp kompisar med båtar, eller slå ihop er ett gäng och boka via någon av de många charterföretagen. Fixa regnbågsflaggor och ta med dryck och mat och så drar festen igång på båtarna efter att Kronprinsessan hållit sitt tal! Corona-säkrare kan det inte bli.

– Det är ett Cornona-säkert sätt att ”paradera” på och förhoppningsvis kan detta bli ett återkommande inslag i framtida Pridefiranden! För varför inte dra nytta och och visa upp det vackraste vår stad har, säger Arto Winter och påminner om hur Pride i Amsterdam sedan lång tid genomfört sina Pride-parader på kanalerna.

Pride Lake Parade!!!

Det finns fem bojar för de som kommer först, men sedan går det bra att ankra intill de andar båtarna. För de som är extra snabba finns dessutom två kanoter att låna på Mälarpaviljongen. Greenkayak.org, där två roddare kan kombinera en tur på sjön med att plocka skärp ur vattnet som tack för lånet!
Eller som på bilden här ovan så anländer ni som Robert Fux gjorde 2016 med SLM-killarna i bastubåten!

När vi ändå talar Mälarpaviljongen och Prideveckan. Det blir flera evenemang under Pride-veckan. Evenemang som är Cornona-säkrade, dvs färre har möjlighet att delta så att avstånd kan hållas mellan sällskapen. Men även då det är Klezmer-kväll eller DragRace så går det utmärkt att vara med i sin båt, vid boj eller ankar utanför paviljongen.

Bra att veta att just i år, på grund av Cornona-läget, kommer det inte gå att ta sig iland via Mälarpaviljongen.

Ingen båt – ingen plats på Mälarpaviljongen? Men ta med picknickfilten och korgen, mobilen eller paddan, sätt er i gräset vid Norr Mälarstrand, Rålambshovsparken eller över vattnet på Långholmen och ha en Pride-picknick med vännerna! Obs – håll avstånd till grannsällskapen.

En tradition är i vardande.

Och glöm för all del inte badkläderna!

Stockholm Pride 2020 – digitala och Liveevent hittar du i GayMap