Videon till My Freedom är gjord av koreografen och kreatören Thomas Benstem och ska ”skildra och förmedla glädje och mångfald genom att använda Prideflaggans färger på olika sätt”. Inspelningarna har under sommaren genomförts på ett covid19-säkert sätt där man genom modern teknik, digitala effekter och animeringar fick ihop videon med ett minimalt filmteam. Alla som medverkade filmades dessutom separat.

Resutatet är en medryckande snygg video och kommer ut idag, lagom till Pride Park skulle ha öppnat och tusentals Stockholm Pride-firare hade intagit Östermalms IP. Men hey, vi får dansa hemma till Magnus schlagerpoppiga regnbågsanthem.

Magnus Carlsson har tidigare kommenterat hur mycket låten betyder för honom personligen.
”My Freedom” kändes klockren för mig eftersom texten ju faktiskt beskriver min egen komma-ut-process. Den sätter ord på vilken befrielse det är att äntligen kunna vara genuint den man var menad att bli fullt ut. Kanske kan låten även bli en motivationsboost för den som står i samma situation i livet som jag gjorde”

My Freedom är skriven av Anders Adelgren, Linus Wileryd, Tobias Jonsson samt Dan Attlerud. Producent för låten är Martin Eriksson Sandmark.