Det blev ingen Corona-säker Pride Lake Parade i år även om det fortfarande är fullt fritt att pryda sin båt med Regnbågsfärger och åka runt i Mälaren, Saltsjön och Riddarfjärden!
Däremot blir det en pendelbåtslinje mellan Norr- och Söder Mälarstrand fredag och lördag. De två dagar då flest besökare från andra delar av Sverige förväntas komma till Stockholm och Pridefirandet.
#TSMNS-kampanjen och Stockholm Gay Life har med stöd av Visit Stockholm, tagit initiativ till båtlinjen för att minska trycket på kollektivtrafiken, och då speciellt busslinjerna 3 och 4, mellan de populära platserna Mälarpaviljongen, Swedenborgsgatan och Södermalm.
Det är gratis att åka med men självklart kan du som vill stötta projektet genom att köpa Stockholm Prides solidaritetsarmband och en regnbågsflagga medan du åker över Riddarfjärden.
Båten lägger på Södersidan till vid Båthållplatsen nedanför Münchenbryggeriet och på Kungsholmssidan vid båtplatsen vid Kungsholmstorgs kaj.
– Kaj- och båtvärdar kommer att finnas på plats för att hjälpa pridebesökare att navigera tryggt under Pridehelgen, hälsar Vincent Ferrigan som fått ihop trådarna kring pendelbåtslinjen.