Även Falu Pride blir digitalt i år. En av punkterna till helgen blir Pridesoffan med BeLinda, en två timmar lång live sändning med bland annat två ”Idoler”, Tusse och Hampus Israelsson, två dj:s och en massa gäster. Bakom satsningen står Falu Pride, RFSL Dalarna och Falun Bowling & Krog. BeLinda är såklart karaokevärdinnan tillika superdrugan som vi i många år sett på bland annat WONK och olika Pridefester runt om i landet..

Berätta BeLinda, vad är det som händer? 

– Det som händer är ett live-streamat soffhäng med BeLinda. Det kommer gäster, artister, hälsningar, DJ:s och lite överraskningar. Tänk er en förfest med Graham Norton fast med BeLinda i stället!

Hur kommer det sig att du gör detta? 
– Det började med att vi träffades när jag var med ”PassionEvent Catering” i Åre för ÅreWinterPride, och Falun bjöd in oss att vara med och ordna fester plus att gå i paraden. Så Mikael Selg som ordnar med paraden i Falun frågade om jag ville vara programledare, varpå han kom på att de borde ha ett soffhäng med BeLinda.

Hur väl känner du gästerna? 
– Gästerna känner jag inte alls mer än det jag kollat upp om dem!

Vad har du för koppling till Dalarna?
– Jag har ingen koppling till Dalarna mer än att jag varit där och stöttat med Pride och festat.

Vad gör du annars i dessa Corona-tider?
– Mitt yrke är ju kypare och bartender så nu under Corona letar jag andra servicejobb så som telefon eller reception. Jag skulle ha börjat en utbildning med mask och perukmakare med på grund av Corona blev det inte av, vilket är trist. Men för BeLinda har det varit lugnt, sitter mest och jobbar med att sy på klänningar och fix med peruker.