Från idag och till söndag är det HBTQ-Fetsival i Göteborg. Och RFSL Göteborgs budskap om att få medlemmar till att färga staden i regnbågens färger, har nästan fixat sig självt.
Knappt en myndighet, kyrka eller gatstump kan passeras utan att en regnbågsflagga syns! Nu är sommaren verkligen här på allvar, såväl bildligt talat som i verkliga livet.
Nå. Förar veckans högsommar ser det enligt SMHI inte ut all bli just denna vecka. Men förutom Regnbågsparken i såväl Trädgårdsföreningen som Bältespännarparken, som mässan för asatroende i Slottsskogen så är det flesta arrangemangen inomhus.
Och på söndag, så paraden går genom stan till Liseberg där det förutom karuseller även blir en Regnbågsgala där MaryJet, Lili och Sussie, Youngblood och Dead by April står på scen.
Men idag är det alltså öppningen vi fokuserar på. Trädgårdsföreningen med bland annat QX finns på plats med urval ur shoppen, öppnar redan vid lunch och klockan 18.00 blir det officiell invigning.
Vid den talar Sahar Mosleh, Inti Chavez Perez och Ulrika Westerlund medan underhållningen sköts av den fantastiska jazzsångerskan Nina Ramsby.
Samma tid drar en i den imponerande många raden av kristna mässor i regnbågens tecken igång i Hagakyrkan och nu under detta år blir Regnbågskvarterens seminarier förlagda till Stora Teatern, Sensus och även på samma plats som förar året på Högskolan för Scen och Musik.
För de riktigt högtidliga, och det är inte fy skam att vara, blir det officiellt hissande från stadens sida av regnbågsflaggan redan klockan 12.00 på Gustav Adolfs Torg där tal, musik och sång ingår.
Så är nu allt igång. En orgie i fest och glam med ett allvarets budskap i botten! Happy HBTQ för att skamlöst mixa två av våra modersmål.
Programmet hittar du i QX GayMap, mobile.qx.se/Gaymap liksom på HBTQ-festivalens hemsida. Och på festivalens blogg på Qruiser kan du följa utvecklingen löpande.