Ännu en svensk stad läggs nu till Pride-kalendariet! Luleå som genom klubben Make Out och den nystartade RFSL-avdelningen har fått hjälp av såväl EU som kommunen för att lyfta stadens regnbågsrykte.
Nästa helg smäller det! Stadsparken blir navet för en lång rad utomhusaktiviteter där den livesända EM-fotbollsmatchen mellan Sverige och England liksom lördagens heldag med en radda artister på scen säkert sätter Luleå på Pridekartan med besked!
På scen står Lili & Susie, MaryJet och Frida Selander tillsammans med Dragonking samt electronika-musikerna Foil och MINUS liksom många artister från norra delarna av Sverige.
Strax intill Stadsparken ligger seminariecentret där normkritik, queera strategier, intersektionalitet och genus diskuteras liksom jämställdhet i arbetslivet, idrott, asyl och en berättelse om resan för att skaffa barn.
På Lillan blir det under lördagen performance och filmvisning och såväl fredag som lördag arrangeras fester på Kaffelino/Chillout av RFSL respektive klubben Make Out. RFSL Ungdom Nord fixar på lördagskvällen en drogfri fest och i Prideparken kommer partier, caféer och shoppar att finnas på plats.
Vare sig du är seminarie- park- eller festinriktad när du tar dig till Pridefestivaler lär du mingla med alla de andra när paraden på lördag samlar sig för att hetsade av marockanska rytmer ringla fram genom Luleås centrala delar!
På söndag avslutas Pridefestivalen i Stadsparken.


Luleå Pride-programmet i QX GayMap

Luleå Pride-programmet som PDF