Vi var ett gäng som åkte ner till Tel Aviv och firade Pride veckan.
Alla fördomar försvann från dag ett, när vi besökte en bar som hade schlagertema, det var helt hysteriskt. Packat med folk som dansade, uppträdde och sjöng till många svenska schlagerlåtar!! (Det var som att vara hemma). Det kändes overkligt, men den kvällen satte ribban för hela veckan som var ett enda lyckorus av Pridefirandet!
Paraden som vi hört skulle vara stor och välbesökt visade sig bli ännu större !! Ett enormt kärleksfullt folkhav partade loss på Tel Avivs gator under flera timmar. Så mycket glädje och stolthet var det ingen som stod emot utan det var bara att ge järnet i värmen. Vi köpte enkla vikingahjälmar och svenska flagggor och tänkte att vi skulle synas i paraden – och det gjorde vi. Folk var som galna, det skulle fotas ungefär var tredje meter med oss i bakgrunden. 3 israeliska tv-team intervjuade oss och alla ville ha vikingahjälmarna, min svenska flagga blev till och stulen! Folk skrek ”vi älskar Shvärige” och nynnade på den nu smått klassiska låten ” Euphooooriahh” -SUCCÉ!
Vi kände oss hedrade och uppskattade i denna säkra och helt galna Pridefirandet som avslutades på underbara beachen. Resten går till historieböckerna. Men en sak är säker att den 7 Juni 2013 firar man Pride igen och det känns som ett måste att åka dit igen.

J. Dunder