Jedward slog igenom stort efter att ha varit favoriter i Eurovision Song Contest 2011 med bidraget ”Lipstick”. Efter stora framgångar med ”Lipstick” och årets ”Waterline” har den irländska duon skapat hysteri varje gång de besökt Sverige. Nu kommer Eurovisionfavoriterna till Stockholm Prides schlager”pop”kväll den 2:a augusti.
Den klassiska schlagerkvällen har i år fått namnet Schagerpopkvällen vilket även öppnar upp för artister som inte medverkat i Melodifestivalen. Det är en av anledningarna till att exempelvis Eric Amarillo finns med i år. Amarillo hade förra året en stor sommarhit med ”Om sanningen ska fram”. Andra artister som är klara för schlagerpopkvällen är Da Buzz, Sonja Aldén, Andreas Lundstedt, Sebastian Karlsson, Star Pilots och Anniela.
– Schlagerpopkvällen kommer att bli helt fantastisk! Vi har väldigt bra kavalkad av artister i år och har många överraskningar kvar att bjuda Pridepubliken på, säger Alf Kjeller, festivalchef Stockholm Pride
Från Melodifestivalen 2012 kommer Mimi Oh, Maria Benhajji och Stockholm Syndrome tidigare kända som Love Generation. Även Mathias Holmgren, Eddie Razaz och Smith & Tell är klara för schlagerpopkvällen. Och sedan tidigare är det klart att Ivi Adamou, Ott Lepland, Amy Diamond, Linda Sundblad, Sean Banan, Jessica Folcker och Håkan Lidbo kommer att uppträda.