Här utlovas en traditionell Pridefestival med Pridepark, parad, artister, drop-in-vigslar och aktiviteter. Paraden blir faktiskt fysisk längs Södergatan med 600 deltagare som alla är föranmälda, och lika många får plats i Pride Park där man kommer in gratis med biljett. Lördagen den 7 augusti öppnar Pride Park kl. 12:00.

I parken uppträder danska drugorna Jaxie, De De Cancerella och Sascha Holiday, svenska P4 Nästa-bekanta Lucas Schönefeld, DJ Abby, Gårdstrion och QICA. och det stora dragplåstret amerikanska The Weather Girls, som kommer för att uppträda! Räkna med allsång till It´s Raining Men!

Pride House är i år uppdelat på två platser, Helsingborgs Dunkers Kulturhus och Clarion Sea U. Där blir det panelsamtal, föreläsningar och filmvisningar. På Dunkers Kulturhus träffas bland annat Emilia Larsdotter som berättar om en pojke som blev stuntman istället för ballerina, och en ridtjej som blev chef inom Försvarsmakten.

Till Clarion Sea U kommer exempelvis hotellmagnaten Petter Stordalen för att delta i en diskussion om mångfald och inkludering på arbetsplatsen. Dessutom deltar representanter från IKEA och Regnbågsfonden.

Mer på helsingborgpride.se