För femte året i rad hålls Pride house i Kulturhuset. Det anordnas 206 olika seminarier, workshops och föreläsningar. Det hålls även paneldebatter, författarsamtal och utfrågningar. Och för den som behöver ta en paus finns även yoga att prova på. QX listar tio av Pride houses programpunkter.

1. Hbt och heder

Arrangör: Kvinnors nätverk och Linnamottagningen
Dag: Onsdag
Tid: 12.15 – 13.00
Plats: Ekoteket
Begreppet hedersrelaterat våld och förtryck associeras ofta med kontroll, hot och våld mot unga heterosexuella kvinnor. Men homosexuella eller bisexuella av både manligt och kvinnligt kön utsätts i lika hög grad. Hur är det egentligen att vara homo- bi- eller transperson och uppvuxen i en hederskultur? Och hur hjälper man någon som är utsatt för hedersrelaterat våld och förtryck?

2. Stefan Löfven

Arrangör: RFSL
Dag: Tisdag
Tid: 12.25 – 13.00
Plats: Bryggan
Arrangör: RFSL och RFSL ungdom
Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven samtalar med Rfsl:s ordförande Ulrika Westerlund och RFSL:s ungdoms ordförande Mire Åsell.

3. Rainbow gospel
Arrangör: Rainbow gospel
Dag: Tisdag
Tid: 12.25 – 13.30
Plats: Kafé Klara
För den som gillar att sjunga anordnar Rainbow gospel en gospel-workshop. Kören är en blandad hbtq-grupp.

4. Tillsammans utan sex
Arrangör: Nätverket asexuell
Dag: Torsdag
Tid: 17.15 – 18.00
Plats: Kafé Klara

Är sex och romantik lika med varandra? Vilken betydelse har sexualiteten utanför sovrummet? Och hur kommer man ut som asexuell? Nätverket asexuell diskuterar dessa frågor med publiken.

5. Ligga med P3
Arrangör: SR
Dag: Fredag
Tid: 13.30 – 14.30
Plats: Studio 3

Under #homoriot-hashtaggen uppmärksammades tusentals exempel på homofobi mot hbtq-personer i Sverige. Men vi läste även historier om diskriminering och skitsnack inom gruppen. Ligga med P3 låter tre personer berätta hur de kränkts av andra bögar, flator och transpersoner på grund av sitt utseende, agerande eller val av partner.

Moderator: Matilda Berggren
Medverkande: Maria Sjöberg, Tilde Mattsson och Martin Polnoc
Panel: Anders Backlund, Amanda Brihed och Robert Jacobsson

6. Regnbågsfamiljer
Arrangör: Anna Malmquist
Dag: Torsdag
Tid: 12.15 – 13.00
Plats: Bandlerrummet

“En familj är att man är bra ihop”. Det berättar barn uppvuxna med två mammor. Psykologen Anna Malmquist har lyssnat till barn och deras berättelser om hur det är att växa upp i en regnbågsfamilj. Men vad säger barnen när de tillfrågas om vad en pappa är för något? Och hur får de ihop hur de själva blev till?

7. Poly för nybörjare
Arrangör: Polyföreningen
Dag: Tisdag
Tid: 14.30 – 15.30
Plats: Studio 3
Om man har funderingar kring hur man lever som polyamorös bör man träffa medlemmarna från Polyföreningen. De berättar vad man bör tänka på och var man träffar likasinnade.

8. Hbtq i idrottssverige
Arrangör: RFSL och Riksidrottsförbundet
Dag: Torsdag
Tid: 12.15 – 13.00
Plats: Ekoteket

Hur gör man när man känner att varken omklädningsrummet för pojkar eller flickor fungerar? Varför används bög som skällsord I sporten? Och är det lättare att säga att man är bi än homosexuell? Arrangörerna har undersökt hbtq-personers situation i idrottssverige.

9. Femme för vem?

Arrangör: Christine Bylund
Dag: Torsdag
Tid: 17.00 – 18.00
Plats: Studio 3

Sedan Donna Scams klubbarrangör, Anna Uddenberg, sa: “Heterokvinnor ska kunna kyssa lesbiska kvinnor utan att det ska behöva betyda mer än just en kyss” i en intervju i DN har begreppet lesbisk och femme diskuterats. Hur ser maktrelationen ut mellan olika lesbiska och queera-identiteter? Och vem är femme på riktigt?

10. Att skildra hiv
Arrangör: Stockholm Pride
Dag: Torsdag
Tid: 14.45 – 16.00
Plats: Studio 3

Möt Jonas Gardell, Richard Wolff och Anna-Maria Sörberg i ett författarsamtal om hiv.

Hela programmet hittar du här: