Hej Christoffer, du är killen bakom Årets Pridelåt i Gävle, ”Unite as One”. Berätta, hur kom den till?
– Jag fick detta hedersamma uppdrag av min sångcoach Johan Jämtberg som coachat många kändisar genom åren, som bland andra Molly Sandén och Zara Larsson. Han frågade om jag ville göra låten och jag taggade till direkt. Hade hela låtstrukturen som en demo dagen efter! Det var en otroligt smidig process. Människors lika värde och rätten att vara och uttrycka sig på sitt sätt är något jag brinner för, så att låten skulle heta Unite as One kändes sååå naturligt.

Christoffer och Babsans på invigningen av Gävle Pride.

Låten är en duett med Ingrid Fröderberg och ni ska uppträda med den imorgon på avslutningen av Gävle Pride?
– Yes, vi uppträdde med den igår i full version, idag blir det en akustisk version och imorgon med fullt ös.
Vad är din relation till Pride och hela hbtq-världen?
– Även om jag själv är en ”straight grabb” så började jag fundera på saken, och jag insåg snabbt att det är lika viktigt att jag höjer min röst om frågan som det är för alla utsatta av trakasserier för deras sexualitet och identitet. Ju fler som uppmärksammar desto bättre.
Hur har mottagandet av låten varit, responsen?
– Fantastiskt. Folk känner igen sig i refrängen och många har berättat om att de nynnade på melodin redan efter första lyssning. Detta tyckte jag syntes på invigningen också. När Ingrid började sjunga på invigningen så höjdes många ögonbryn. Det var väldigt starkt och häftigt att uppleva.
Hur var det att höra den på radio första gången?
– Otroligt! Det värmer mig så mycket att fler får höra den och ta del av dess budskap. Förhoppningsvis är det många som tar till sig det och känner samhörighet.

Här kan du höra ”Unite as One”!