Med undantag för Ryssland och förra årets vinnare från Azerbaijan har det varit en god tradition att ESC-vinnaren har avslutat torsdagen i Pride Park i Stockholm.
Nu återförs traditionen genom att Loreen deltar i det som inte bara är schlagerkväll utan dessutom utökats med att omfatta popmusik.
– Det kommer bli en euforisk schlagerpopkväll med det bästa från årets Eurovision Song Contest och en bra blandning med svenska popartister. Dessutom har vi några överraskningar kvar under kvällen för publiken som kommer till Pride Park, säger Alf Kjeller, festivalchef Stockholm Pride.
Pride startar officiellt på tisdag med Pride House och en rad aktiviteter runt om i stan. Men i verkligheten är det redan Pride-hausse i Stockholm redan nu. Taxi Stockholms bilar har stripat sig med regnbågsflaggor, personalen på Mälarpaviljongen bär regnbågshalsband, debatten om Queer och autonoma rörelser bubblar i communityts alla hörn och kanter liksom i mainstreammedia och på Paradise inleds fredag ikväll WigStockholm!