– Förutom att jag har en sidekick som för tankarna till Tom of Finland, så är så klart det stora att Mona Sahlin och Birgitta Ohlsson invigningstalar. Tillsammans, berättar hon för QX.
⁃ Det blir Socialdemokraterna och Folkpartiet i en dans som skulle få Anton Hysén att se ut som en amatör. Vilket han i och för sig är. Men du förstår vad jag menar. Dessutom underhållen en 30-års jubilerande kör, jag säger inte vilken, men kan avslöja så mycket som att alla deltagare är gay. Såklart hoppas jag också att Stockholm Prides ordförande, Peter Rimsby, som också är en hotshot inom Svenska Brukshundklubben, kan avslöja vad det finns för likheter mellan en agilitybana och en komma ut-process. 

Du har ju hållit i Prideöppning tidigare, fyllt stora salongen i
Pridehouse med Tiina Rosenberg och lett QX-galan. Vad är det som gör
att du hela tiden återkommer till de här sammanhangen?

– Jag återkommer till ”de här sammanhangen” för att jag är en gammal faghag – en heterosexuell kvinna som tidigt i livet kände sig trygg i ett bögkollektiv som hade hög acceptans för kvinnor som trivs i kroppsstrumpa och humor. Dessutom är jag en något nyare pepplebb – en heterosexuell kvinna som får mycket stöd och kärlek från lesbiska kvinnor som gillar andra kvinnor som trivs i kroppsstrumpa och humor. Dessutom återkommer jag för att ”de här sammanhangen” oftast präglas av en ständig rörelse mot ökad mellanmänsklig tolerans, vilket kanske är det finaste arbete som finns. Jag vill vara med där. 

Vad har du för pride-förväntningar?
– Förväntningarna är att årets pridefestival ska genomsyras av känslan att alla är på kärleksfullt partyhumör och att alla känner sig välkomna. Alla! Till och med Folkpartister. Och folk som definierar sig som queer. Ja, till och med queera som definierar sig som Folkpartister. Och min största förhoppning är att folk ska slita sig från invigningsminglet och ta sig fram till scenen när invigningsprogrammet ska börja. Men jag vet – det är svårt att kämpa mot ett gratis glas rosé.

Vilket är ditt bästa pride-minne?
– Det är nog när jag och Tiina fyllde alla publikplatser i Stadsteatern, första året vi höll vårt seminarium. Jag tvingade publiken att bevittna mitt scenskoleprov om jag inte minns fel Det handlar om ett förvirrat barn som tror att hon är havande med Jesus Kristus. Jag bar Ockelbodräkt. Men jag kan blanda ihop det. Kanske var det Jesus som bar Ockelbodräkt och jag som var havande med Tiina Rosenberg. Hur som helst, om min största dröm alltid har varit att få hålla i Pride-invigningen, så har ju min näst största dröm varit att bli skådespelerska. Det är ett fint minne. Även om det som minne betraktat är ganska dåligt. Ber om ursäkt för det.

Vilket är ditt värsta?
⁃ Att jag två år i rad har missat Pride, till förmån för underbara dagar på Costa Blaca.