På lördag blir de ny chans för de som saknar Prideparaderandet! I Sundsvall och i Reykjavik.
I god svensk anda fylls Pridefestivalen i Sundsvall av en radda seminarier. På RFSLs lokaler blir det idag tisdag en föreläsning av Hicham Elkahtib på Röda Korsets byrå mot diskriminering om normer, värderingar och handlingar. På onsdagen är det fittan som står i fokus! Suzann Larsdotter från RFSL är på plats i just RFSLs lokaler. Torsdag är det kyrkoherden Stefan Andersson som talar och så på fredag öppnar regnbågsparken i Hamnträdgården.
När parken öppnar flyttas föreläsningarna dit och blandas med politikerdebatter och så uppträdanden. Huvudnumret på fredagskvällen är den skånskfödde numera Nederländerna-boende Thomas EV Ransmyr som står på scen.
Lördagen startar med frukost, övergår i sagostunder och ponnyridning för de yngsta och så blir det Drakrodd med de övriga roddarteamen under Sundsvalls stadsfestival där Pride är en del.
Paraden startar 15.00 och på kvällen är det ungdomsdisco respektive Pridefest där Ransmyr ännu en gång står på scen, liksom Dimitri Keiski.
Ännu en god Pride-tradition avslutar så på söndagen då det hålls Regnbågsgudstjänst i GA-Kyrka 11.00 – dvs högmässa.
I Förhållande till folkmängd är Pridefirandet i Reykjavik nog ett av världens största. Tiotusentals och åter tiotusentals personer kommer på lördag att gå genom den isländska huvudstaden. Dessförinnan är det stort utbud av fester, kulturevenemang och turistarrangemang.
Och sedan är det bara att resa vidare. För efter dessa två är det Köpenhamns tur att ta över stafettpinnen och därefter blir det en svensk krock av sällan skådat slag.
Pride i slutet av augusti firas simultant i Malmö, Linköping och så den för året nytillkomna staden, Örebro!