Den jag är är den officiella låten för Örebro Pride, hur kommer det sig?
– Att Den jag är blivit officiell Pride-låt i Örebro beror faktiskt helt på att staben bakom arrangemanget gillar låten så pass mycket och tyckte den passade perfekt i sammanhanget, i övrigt har jag själv ingen direkt koppling till Örebro.

Vem är du?
– Jag är en 22-årig kille, född och uppvuxen i Vinninga utanför Lidköping i Västergötland som efter studenten vid Music and Production i Skara bestämde mig för att satsa mot mitt stora mål – att livnära mig som artist! Annars umgås jag med mina vänner, tränar och reser.

Du är showartist på Rhodos, hur är det?
– Ja, sedan några år tillbaka jobbar jag som showartist för Ving på deras barnfamiljehotell Sunwing Resort, ett jobb jag alltid velat ha ända sedan jag var liten och själv satt i publiken. Att ha scenen som arbetsplats, i kombination med sol och värme, är helt fantastiskt och i sommar är jag stationerad på Rhodos.
Här levererar jag och mitt team, bland annat bestående av tjejerna som dansar med mig i videon, barn- och familjeshower med olika teman, allt från rock till musikal, fem kvällar i veckan.

Hur går det med kärlekslivet när man jobbar som du?
– Det finns oftast två alternativ när man arbetar ute på säsong: Långdistansförhållande, eller att man träffar någon på sin destination. För mig personligen har det hamnat lite i skymundan och för tillfället trivs jag bra som singel.

Finns det nåt gayliv att tala om på Rhodos?
– Vad jag vet finns det dock bara en renodlad gayklubb, och där har det inte varit särskilt mycket ös när man tittat förbi…

Har du skrivit Den jag är själv?
– Nej, det har jag inte gjort, utan det är teamet bakom Santa U are the one, en jullåt jag släppte i vintras, som har skrivit och producerat låten. Men texten har fått inspiration och tankar från mitt eget liv.

Vad vill du säga med den?
– Det var inte helt lätt, men för några år sedan accepterade jag mig själv för den jag är, och med en självupplevd text och fantastisk låt vill jag nu dela med mig av min historia. En historia jag är ganska säker på att många fler än jag kan känna igen sig i!

Låten har för mig ett tydligt komma fram till vem man är, det vill säga att man kommer tillrätta med sin egen läggning och mår bra och är stolt över att vara gay. Tolkar jag det rätt då?
– Du tolkar texten helt rätt! Som jag sa så tror jag att det är fler än jag som kan känna igen sig i texten och vem vet, kanske finns det någon mer än jag själv som kan finna mer styrka och verkligen våga stå upp för den man är genom låten.