Ljungby är en stad i Småland med 27 300 invånare. Där finns ingen samlingsplats för hbtq-personer och få vågar leva öppet med sin läggning.

Under Ljungbydagarna förvandlas hela staden till en fest och karnevalståget är av många högt uppskattat. Olika föreningar och företag klär ut sig och går med i tåget.

Förra året bestämde sig några personer i karnevalståget att klä sig i regnbågsfärgerna. Det var inte tänkt som ett Pridetåg och de flesta var hetero. Men deras klädsel stack i några av åskådarnas ögon och de kastade sten på dem. Senare på kvällen blev också killen som hade valt att klä ut sig till kvinna nedslagen på krogen.
– Det är sanslöst att något sånt här händer på 2000-talet. Ljungby är en liten håla. Och här tror man att bögar är livsfarliga, säger Nina Norén, som är initiativtagare till årets Pridetåg.

Nina Norén har pratat med polisen om deltagandet och hoppas att förra årets händelser inte ska upprepa sig.
– Och jag har sagt åt min sambo att han ska ta sexåringen ifrån tåget om någon skulle få för sig att kasta sten på oss.

Hon har dock fått mycket positiv feedback från invånarna i Ljungby.
– Många hör av sig och tycker det är ett bra initiativ. Fast några tycker ocatt jag som hetero inte borde lägga mig i det här.
– Jag hoppas verkligen att det blir något glatt med det här och att det kanske kan startas något hbtq-nätverk här. Det behövs verkligen!