För åttonde året anordnas Kärleksparaden. Nytt för i år är att det inte bara är en parad, utan en hel vecka med aktiviteter. Det blir bland annat teater, The Big Bög Show visas och muséerna har utställningar på temat kärlek.
– Vi har till och med fått trycka upp en ny version av programbladet, eftersom vi har fått lägga till så många nya programpunkter. Dessutom är det åtskilliga som vill hålla tal. Vi har talare som står i kö inför nästa år, säger projektledaren Emil Åkerö.

På söndag avslutas veckan med en schlagergudstjänst som heter Kärleken är evig. Den hålls i St Larskyrkan. Besökarna bjuds på en dansuppvisning till Loreens Euphoria och kören sjunger låtar som Se på mig och Jag tror på människan. Dessutom kan besökarna ingå i den så kallade spontankören.

Varför en schlagergudstjänst?

– Vi tycker om schlager. Det är roligt och lätt att sjunga med. Melodierna är enkla och innehållet i texterna bättre än man kan tro. Schlager är folkligt, säger Anders Facks, som kommer att vara präst under gudstjänsten.

Vilket är budskapet?
– Budskapet är att guds kärlek räcker åt alla och att han skapade oss olika. Det finns en poäng med det. Är vi olika blir samhället vackrare och även världen.