– Det känns oerhört spännande att vi lägger till ytterligare en dimension på festivalen och det är viktigt nu när vi försöker rikta oss till fler internationella besökare, säger verksamhetschef Tasso Stafilidis i en kommentar till att det vid tisdagens årsmöte för HBTQ-festivalen beslutades att festivalen från 2013 heter West Pride.
De senaste åren har festivalen haft en samlingsplats i Bältesspännarparken intill Avenyn. Så blir det även 2013. Förra förlades dessutom flera utställartält inne i Trädgårdsföreningen där göteborgarna inte lika självklart råkar passera. I år kommer festivalen ”enbart” arrangera en Kärleksdag den 25 maj i det området.
– Festivalen behöver mer pengar och vi är tvungna att både effektivisera och minska vår verksamhet i förhållande till vår ekonomi, men utifrån vår fantastiska utveckling de senaste åren kan vi ändå presentera aktiviteter under en längre period nästa år, säger verksamhetschef Tasso Stafilidis.

Tasso Stafilidis fortsätter som verksamhetschef för West Pride, tidigare HBTQ-festivalen

Vid årets festival deltog 10 000 personer i paraden och omkring 30 000 tittade på. Festivalledningen berättar att det totalt gjordes 108 000 besök till 370 olika programpunkter och att det hade hissats 600 regnbågsflaggor. Ca 200 personer arbetade ideellt med festivalen.
2013 genomförs festivalen den 20 maj till den 2 juni.