Stockholm Pride själva beskriver årets tema ”Dags att bekänna färg” som en både lekfull och viktig uppmaning att ta ställning för hbtq-personers rättigheter, vara stolt och visa sitt stöd – inte minst internationellt. När Pride-festivalen äntligen återvänder i sin storskaliga form i början av augusti hoppas man kunna sprida regnbågens alla färger över hela Stockholm:

– Det är dags att bli en enad HBTQ-rörelse, med mängder av allierade, för allas rätt till kärlek, sin sanna identitet och att leva det liv en vill leva. För att nå dit krävs ökade rättigheter, uppdaterad lagstiftning, och ett öppet, inkluderande, samhälle. Vi är inte där än, men tillsammans kan vi utmana rådande normer och göra skillnad, säger Vix Herjeryd, ordförande Stockholm Pride.

Det stundande valet präglar som alltid innehållet på sommarens pridefestival, och i år får våra politiker en möjlighet att bekänna färg. Stockholm Pride kommer även lyfta det oroliga läget i Europa, och den svåra situation som många HBTQ-personer befinner sig i.

Samtidigt siktar man på en extra färgstark fest som HBTQ-communityt verkligen har längtat efter. Deltagare i allt från Pride City, seminarier i Pride House och i paraden uppmanas att låta temat genomsyra alla aktiviteter.

I år arrangeras Stockholm Pride mellan 1-6 augusti.