Fjolårets Pride Lake Parade i Stockholm kommer inte tillbaka i sommar. Arrangörerna Stockholm Gay Life delar på Facebook det dystra beskedet att ”pga omständigheter utanför vår kontroll kommer vi dessvärre att behöva flytta fram årets båtparad till nästa år”. Däremot är det fritt fram att ta båten till Mälarpaviljongen för en avslutningsfest den 7 augusti.

– Vad vi gör istället är det blir en avslutningsfest med temat Pride on Water, berättar Mälarpaviljongens Arto Winter för QX.

– Vi bjuder in folk till att samlas framför Mälarpaviljongen med sina båtar, farkoster och alla slags flytande redskap, små eller stora. Vad det nu kan vara, sittringar funkar bra, till exempel.

På söndagen efter Pride-paraden, när Pride Park har stängt, blir det alltså regnbågsmingel och musik på Norr Mälarstrands populära hbtq-vänliga utomhushak. Leo B håller i quiz med In the Navy-tema, och ett medley av DJ:s spelar från klockan 14 till 22.

Men förhoppningen är att Pride Lake Parade ska komma tillbaka 2023.

– Föreningen Stockholm Gay Life kom fram till att det inte gick att organisera i år. Och den stora paraden går genom staden dagen innan, den blir säkerligen större än på många år. Vi får lämna plats för den i år. Mälarpaviljongen organiserar istället Pride on Water precis som för två år sedan, säger Arto Winter och tillägger:

– Vi hoppas att det kommer massa båtar som en kul avslutning för Pride!