Proud as BELL
Missförstått är en av sommarens största hits. QX har träffat den 22-åriga BELL som står mitt emellan popen och hiphopen, och alltid haft massa vänner inom HBTQ+communityt. I högstadiet insåg att hon själv är bi.
– Jag har alltid hängt mycket med killpolare och haft lättare att komma överens med dem. Och när de pratade om tjejer så kände jag att ”gud, jag relaterar ju lite (skrattar). Då fattade jag att jag gillar tjejer.

Queer as Folk är tillbaka
Den klassiska serien är tillbaka, nu med en väldigt inkluderande sammansättning av skådespelare och rollfigurer. QX har pratat med fyra av stjärnorna i serien som får svensk premiär på Starzplay (som ingår i Viasats streamingutbud) nu på söndag den 31 juli.

QX möter Magdalena Andersson
Den sittande, historiska, Statsministern Magdalena Andersson utgör den sista delen i vår intervjuserie med partiledarna inför valet. Som vanligt är det Aleksa Lundberg som ställer frågorna.

Äntligen är den här: Firebird
Det romantiska krigsdramat Firebird har visats på filmfestivaler runt om i världen och nu kommer den äntligen till Sverige. QX har pratat med Tom Prior, som också varit med och skrivit manus, och Oleg Zagorodnii, som spelar männen som blir kära mitt under brinnande krig.

Festerna under Stockholm Pride
Äntligen är huvudstadens Pride tillbaka i full kraft. Det innebär även att festerna över hela stan är tillbaka. QX listar ett stort urval av allt som erbjuds. Alltifrån Backdoor och Moxy till Polari och Hera!

EVE
Klubb Eve riktar sig främst till lesbiska femmes, men inkluderar även icke binära, transpersoner, queera och kvinnor generellt – ”egentligen alla som tror på en befrielse från patriarkatet”. Det säger dj:n Emelie Karinsdotter som tillsammans med sina vänner Karoline Lillja, Anna Peters Johansson, Sofie Werme samt exet Alex Jansson kom på idén att upprätta Klubb EVE. QX Isabelle Hed har tagit reda på mer om stället som förgyller den queera utelivsscenen.

Pierre et Gilles
De franska konstnärerna ställer just nu ut i Stockholm. QX Pär Jonasson har pratat med ikonerna.

Dessutom har QX besökt, och sett en ny sida, av Helsingfors, träffat nya stjärnan OG Bella och spanat in alla tiders Dogtags.

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt