Björnkramar i massor är att vänta på fredagens Björnfest, där Mr Bear Sweden 2022 ska utses. Färgfabriken kommer att smyckas ut med björntema, ljusshow och rökmaskiner innan DJ-duon Nalleklubb brakar igång dansgolvet kl 20.00. Och vid 22-tiden är det dags för kvällens höjdpunkt.

QX kan redan nu presentera en smygtitt på de fem kandidaterna som gör upp om titeln!

Deltagare nr 1: Jerry – 54 år

En husbilscampare som gör vägarna osäkra för oss björnar. Fjäskar med att ge sin björn frukost i sängen då och då. 

Jerry gör upp om titeln Mr Bear Sweden 2022

Deltagare nr 2: Gustav – 29 år

En björnelektriker som gärna talar om att kollegorna är duktiga, för ”spänningens” skull. Värnar om att björnar ute i landsbygden har det bra. 

Gustav tävlar om titeln Mr Bear Sweden 2022

Deltagare nr 3: Sergio – 38 år

Är en kanelbulleätande björn som gärna klinkar på pianot, och som gärna överöser berömmelse för andra björnar på fem språk. 

Sergio är en av årets Mr Bear Sweden-kandidater

Deltagare nr 4: Kennet – 41 år

En godhjärtad björnvakt som ser till att det inte finns monster i garderoben eller under sängen. Ser gärna att björnstammen sprider sig för gemenskapens skull.

Kennet tävlar i Mr Bear Sweden 2022

Deltagare nr 5: Joakim – 48 år

En björnlärare med musikalartist erfarenhet som gärna leder andra björnar till en hälsosammare tillvaro i communityt. 

Juryn, som får den svåra men ärofyllda uppgiften att kora en vinnare, består av fem nalleälskare: Therese Sandin, Reine Tapper, Olle Svanström, Magnus Norgren och Johan Dunder.

– Jag glömmer aldrig när jag gick på min första björnfest under Prideveckan (ett tag sedan). Bemötandet, värmen och glädjen hade jag inte upplevt på någon annan fest – jag kunde vara mig själv och ha kul. Den traditionen kommer vi att värna om och se till att alla, ung som gammal, finner den gemenskapen som vi björnar älskar, berättar Johan Dunder för QX.se.

Vad letar ni efter för kvalitéer hos en värdig Mr Bear-vinnare?
– En personlighet som är öppen, varm, känslosam och är aktiv med att värna om communityt samt dela med sig av sina erfarenheter. Viktigt att värna om unga som känner sig osäkra och vill finna vänskap och tillhörighet samt vara öppen för HBTQ+ där man tycker om att krama om en nallebjörn.