I år firar Jönköping Pride med Qom Ut-festivalen den 17-19 maj. Och nu har man släppt den officiella låten som bär festivalens namn.
– Qom ut är en personlig låt som handlar om att leva med icke-normativ kärlek. Låten tar avstånd från homofobin inom reggae-scenen. Låten är det officiella soundtracket till Jönköping Pride-festivalen, berättar Fredrik Boltes från Partiet.
Videon är gjord av Jonas ”Rough Lynx” Andréen som även gjort Kapten Röds hit 1 000 000 nollor liksom Syster Sols Guided.
– Inför inspelningen av videon frågade Partiet en mängd reggae- och HBT/Q-personer om de ville ställa upp med sina ansikten videon. Många sa ja direkt men till bandets stora förvåning och besvikelse var det några reggae-profiler som inte vara med. Det fick bandet att inse det angelägna i att göra den här låten, det är nödvändigtvis inte att sparka in öppna dörrar att i svensk reggae 2013 tycka att folk ska få älska vem de vill, berättar Fredrik Boltes.

Gaymap listar Pride-festivaler

Gay Pride Amsterdam 2010

[ingress]QX listning av planerade Pride-festivaler uppdateras löpande, så mer info om världens alla festivaler hittar du via QX GayMap.[/ingress]