Thomas Johnsson är marknads-och kommunikationskoordinator och jobbar just nu för fullt för att detaljerna ska stämma med helheten nu när festivalen rullar igång.
Hur går förberedelserna?
– Det går bra. Allt är under kontroll och regnbågsparken byggs för fullt i Bältesspännarparken mitt i stan. Sedan förra måndagen hänger det regnbågsflaggor i hela tsan och de blir bara fler och fler fram till festivalstart. Det går helt enkelt inte att missa att Westpride äger rum i stan just nu!
Vad är den största nyheten i årets festival?
– En av de största nyheterna ägde rum i helgen då vi firade kärleken i Trädgårdsföreningen och hade drop-invigslar. Ett tjugotal par kom och lovade varandra evig kärlek. Sen har vi i år ett festivalarmband, som är gratis, och delas ut i vårat Infocenter i Nordstan. Det ger rabatter och erbjudanden över hela stan. Hittills har fler besökt vår desk i Nordstan än vad som besökte desken under HELA festivalen ifjol. Det bådar gott! Och vi har som vanligt ett digert program från i morgon som kulminerar under fredag, lördag och söndag.
Vad ser du fram emot?
– Att få ta del av festivalstämningen i stan. Vi som jobbar hinner ju tyvärr inte ta del av konkreta programpunkter så då gäller det att suga åt sig stämningen och se till att alla blir nöjda och får en bra upplevelse.
Ni har fått Sarah Dawn Finer som leder Regnbågsgalan?
– Ja, det är jättekul med ett så stort namn till den. Överhuvudtaget upplever jag att Regnbågsgalan efter paraden på söndag. Liseberg storsatsar och vi har artister som Martin Rolinski, Shirley Clamp, Behrang Miri och Niklas Andersson.
Ni bytte namn i år och blev West Pride, hur har namnbytet funkat?
– I och med att vi haft över 10 000 besöjkare redan i Nordstans infocenter så har folk fått upp ögonen för oss på ett nytt sätt. Det är tydligare att det är Pridefestival i stan med ett klart och tydligt namn.
Var finns bästa hänget i Göteborg?
– I Regnbågsparken vid Bältesspännarparken! Det är navet där många utställare finns.
Vädret ser ut att erbjuda både regn och sol, kan du inte lova sol hela veckan?
– Äh, det är många dagar till helgen. Det kommer att hinna ändra sig. Och om det regnar får man bara dra på mer gummi!