Humberto, eller Hussy Cowboy, som är hans artistnamn, älskar Sverige. Det hela började med att han stötte på en svensk kille som var straight och genom olika förvecklingar hamnade han på svenska ambassaden (som för övrigt har grymma fester) och blev där kompis med svenska Ida Olsson. Ida sjunger nu på hans iTunessläppta låt som har blivit en liten snackis på amerikanska gayklubbar.
Är She Doesn´t Know… skriven efter något som hänt på riktigt?
– Alla mina låtar är självupplevda! Lyssna på den så förstår du hela historien. Jag tror folk kommer att gilla She Doesn´t Know…. Den är catchy och jag tror att klubbversionen kan bli en liten hit på gayklubbar här med.

Hussy pratar snabbt och mycket. Han kan ta en fråga, delvis svara på den, prata förbi den och sen sluta på något helt annat. Det är aldrig ointressant, snarare extremt fascinerande. Men såklart extremt svårt att skriva ut i artikelform.
Han fortsätter att berätta om musiken som ska vara med på plattan som forhoppningsvis kommer i höst:
Swedish Lesbian ska en annan låt heta. Den handlar om en gemensam vän till Ida och mig som flyttade till USA för att jobba som au pair och letade efter en flickvän. Sen träffade hon en kille på en bar som frågade varför hon inte varit med en man, och så händer det saker…ja, ni får lyssna på låten.

Hussy berättar också att han älskar Moa Lignell, gillar sjuttiotalspolisonger och att han vill att plattan ska hitta ”You Have The Right…(to be gay)”, baserat på vad amerikanska poliser säger när de griper någon. Omslaget ska prydas av Hussy i bar överkropp som haffas av två hunkiga poliser.
– Jag vill göra avtryck, fastslår han och berättar att han viserligen jobbar med poplåtar just nu men att han vill göra country också.
– Jag vill bli den stora manliga countryartist som är öppet bög! Men som sagt, först popplattan.

Hussy har varit i Sverige ett par gånger sedan 2004 och fått smak för både svensk musik och svenska killar.
– Jag gillar långa killar och er attityd. Jag har också fått en otäck känsla för att kunna peka ut vilka som är svenskar nu. Det är nåt obestämbart som jag bara fattar.
När man pratar med andra utländska musiker brukar deras svenska favoritartister vara typ Robyn, Lykke Li, The Knife och såna. Men det är inte Hussys påse. Han gillar Shirley Clamp, Sanna Nielsen och EMD.
– Jag älskar Jennie Let Me Love You! Jag har en crush på Matthias. Eller nej, jag älskar Matthias!
– Och jag har fått mina amerikanska kompisar att älska La Dolce Vita med After Dark. USA skulle må så mycket bättre om de fick mer sån svensk musik. Jag har faktiskt lärt mig svenska genom musiken (han börjar sjunga ”Minns att någon sagt till mig…och fortsätter sjunga fram till refrängen i Min Kärlek).

Sen går vi därifrån till att prata om att Lincoln antagligen var homosexuell och att Hussy älskar folk som står för vilka dom är och skiter i andras åsikter, och därför vill ha med porrskådisar i sin nästa video. Men då har jag sedan länge stängt av bandspelaren. Jag inser att den här killen måste ses och höras och antagligen inte alls kommer att göras rättvisa i text. Det är bara att kolla in videon här nedan så förstår ni.