Förra årets kväll sattes ihop av Håcan Andersson i samarbete med Scandipops Karl Batterbee. Niklas Torsell var då med som bollplank. I år tar han och Håcan över kvällen som av många ses som prides absoluta höjdpunkt.

Ni gör Schlagerpopkvällen för andra året, vad fick er att fortsätta?
– Vi hade många idéer efter förra året hur vi ville utveckla kvällen och göra den mer modern, precis som Melodifestivalen i sig, och presenterade ett förslag för Stockholm Pride som de gillade – så det fick oss att göra den även i år. Det här är ju en unik kväll – ingen annan Pridefestival gör en sådan här kväll med så många artister på scen under en och samma kväll.

Hur mycket pop blir det och hur mycket ESC/MF blir det?
– I år blir det ett stort fokus på Eurovision med många akter som deltagit både från Sverige och andra länder – de flesta av årets Eurovisionfavoriter är på plats. Sen blir det en hel del popinslag iform av modern pop från Melodifestivalen med till exempel Anton Ewald och Eddie Razaz. Alla artister i år har, till skillnad från förra året, en anknytning till festivalen på något sätt. Sen är det självklart att det måste finnas lite nostalgi, som Lys Assia och Marie Bergman, en sån här kväll. Och överraskningar…

I år har ni fått igenom drömbokningar som Paparizou och Gina G, hur bar ni er åt?
– Vi har bred erfarenhet, både genom tidigare år inom Stockholm Pride, men också genom den kunskap vi har fått i våra yrkesliv. Mycket handlar om timing, kontakter och hur man presenterar ett upplägg kring kvällen. Både Gina G och Helena Paparizou var aktuella förra året, men då passade det inte timingmässigt. I år är vi otroligt stolta över hela programmet vi har satt ihop och vi vet alla artister är otroligt taggade på att komma hit och få uppträda på Stockholm Pride. Sen är vi otroligt stolta att Agnetha Fältskog vill komma till Stockholm Pride för att ta emot en Guldskiva för sitt album ”A” på scen och låta sig hyllas av Pridepubliken för sin makalösa karriär.

När ska man vara på plats i parken för att få en bra plats?
– Så tidigt som möjligt. Showen drar igång 17.30 med att Hallå Hela Pressen håller i en schlageruppvärmning. Sedan är det full rulle fram till 23.00 och vi lovar att man inte kommer vilja missa någonting under kvällen.

Ni har avslöjat en hel del, hur många överraskningar återstår det?
– Både jag och Håcan gillar upplägget att publiken vet vilka artister som kommer att uppträda under kvällen. Tidigare schlagerkvällar har haft så höga förväntningar på sig och publiken har mest stått och väntat på vad som kommer härnäst och då har besvikelsen också kanske varit stor. Nu vet man vad man köper biljett till. Sen finns det såklart en tjusning med överraskningsmomentet, så Pridepubliken kan även i år förvänta sig några överraskningar i form av gästartister och shownummer.

Hur laddar man bäst inför er kväll?
– Ta på er bekväma skor, drick och ät ordentligt och spara på rösten. För i Pride Park kommer ni behöva jubla, skrika, dansa och sjunga allsång hela kvällen lång!

Varför valde ni Anna Blomberg och Jossan Johansson som konferencierer?
– För att vi älskar de båda!! Sen ville vi addera lite mer humor till kvällen. Anna Blomberg gör helt fantastiska karaktärer och några kommer hon att ta med sig till Pride Park och Jossan Johansson är en grym, och van, konferencier, som på ett roligt sätt kommer att hålla ihop kvällen. Vad som helst kan hända en kväll som denna.

Finns det någon person som ni vet INTE kommer?
– Man ska veta att det inte alltid är så lätt som det verkar att sätta ihop en sån här kväll. Det är inte alla artister som kan eller vill ställa upp. Vi är otroligt nöjda med artistuppställningen, men tyvärr kommer varken YOHIO eller Robin Stjernberg i år för att de inte kan, vilket är väldigt tråkigt eftersom vi gärna hade velat haft dem på plats i Pride Park.

Blir det ett tredje år?
– Vi får väl se om Pridepubliken är nöjda med årets kväll först!