Du anordnar Mr Gay igen, hur många år har du gjort det nu och är det fortfarande lika kul?
– Det stämmer bra, i år blir de nio år. Det är fortfarande otroligt roligt att få vara med och bidra till Gaysverige genom att presentera en Herr bög. Mr Gay Sweden har genom åren vuxit och fått mycket uppmärksamhet både i och utanför Sverige. Vi har skickat en representant till Mr Gay Europe varje år och har varje år hamnat i topp 5. Det känns som att Mr Gay-tävlingen är en del av Gaysverige nu, precis som QX Gaygala.

Hur har ni fått tag på killarna i år?
– Vi samarbetar med Qruiser där man har kunnat anmäla sig själv eller tipsa oss om någon man tycker ska vara med i tävlingen.

Den äldsta tävlande är 26, varför inte lite äldre också?
– Finalisterna väljs ut efter vad vi tror de kan bidra med under året som Mr Gay, och där är ålder oväsentligt.

Mr Gay leds av Mindy och Jean Pierre, är dom ett bra konferencierpar?
Jean-Pierre har lett Mr Gay i ett antal år nu och visat sig passa perfekt med alla co-hosts genom dessa nio år. Han är en riktig talang!

Du har även varit med och styrt upp Miss Gay-tälingar, men i år blir det ingen, varför?
– Konceptet Miss Gay Sweden ägs inte av Clean och i år fick vi inte ihop något samarbete så vi bestämde oss för att ha ett uppehåll. Det är tråkigt så klart, men vi lägger krutet på lördagens stora tjejfest på Nalen istället. I år kommer vi även att hålla en förfest på lördagen i Pride park där vi kommer att spela salsamusik. Mellan 17.00 och 18.30 är alla inbjudna till en oförglömlig salsadans vid lilla scenen i Pridepark. Det kommer att spelas salsa och merengue för hela slanten.

Tror du att Miss Gay kommer tilllbaka nån gång?
– Det hoppas jag, Sverige behöver en Miss Gay.

Du har ett gäng stora fester under Pride, vad får dig att fortsätta ordna så stort?
– Jag älskar ju det jag gör, så varför sluta? Det är alla glada tillrop och peppande människor som kommer på festerna som gör att jag fortsätter. Jag hoppas att jag även i fortsättningen får chansen att sprida glädje och underhålla alla gays och deras vänner.

ESC-vinnaren Loreen kommer till Schlagerfesten, hur lyckades du med den drömbokningen?
– Clean har roat flera tiotusentals gays och deras vänner nu under många år. Det har varit lyckade fester och alla artisterna har älskat att uppträda för den bästa publik man kan få, gaysen. I år tyckte jag det var dags för Loreen att åter uppträda på en Cleanfest, så jag frågade henne och hon sa ”ja!” Det kanske inte riktigt var så lätt men ungefär så (skrattar). Sen så är Molly Sandén, Janet Leon och många fler artister är också inbokade till årets Cleanefterfester. Vill man bjuda på stort får man satsa stort, helt enkelt.

Sedan har du även grejer i parken också, vad händer där?
– I år har vi fått chansen att få vara med i självaste Pride Park. I mitten av parken, framför scenen kommer vi att driva en Champagne-bar. Där kommer vi att servera dryck till alla törstiga. Det kommer serveras inte bara champagne utan även öl, vin och annat gott, plus en massa goda tilltugg. Vi kommer också att driva ”Café Muffin” som kommer att var ett fullt utrustat Café med en barrista samt ett stort utbud av bakverk och matigare smörgåsar. Det ska bli kul att få vara en del av Nordens största Prideevenemang. Vi är superpeppade och ser fram emot en oförglömlig Pridevecka.





Här kan du få mer info om festerna Clean arrangerar under Prideveckan