Salen var fullsatt och folket fortsatte strömma in. Ingen ville missa en och en halv timmes undervisning i hur det vackra könsorganen vulvan fungerar. Några som var där var Anna Åberg, 32, och Frida Sandeberg. 31, som tagit sig till Stockholms kulturhus, Pride house för att delta under seminariet.

Hur känner ni nu inför det kvinnliga könet?
Frida – Jag har själv jobbat som sexualinformatör så det är inget nytt område för mig. Men det går alltid att hitta något nytt, nya perspektiv och nya erfarenheter.
Anna – Ja, men jag håller med. Det finns alltid något nytt att lära, alltid någonting som man hajar till över och det är jättekul.

Vad tyckte ni om seminariet överlag?
Frida – Jättebra, föreläsarna är väldigt inkluderande och superbra att de är så transinkluderande och hela tiden pratar ”fittan” som organ och massa olika anatomi. De är också väldigt pedagogiska och visar många bilder vilket är bra.
Anna – De är så härliga, enkla, öppna och inget konstlat vilket gör det enkelt att ta in och lyssna på.

Vad var det bästa med föreläsningen?
Frida – Att de var så bjussiga, det är så lust orienterat liksom ”Smaka på dig själv, känn och ta reda på” och inkluderande.
Anna – Och väldigt avslappnade och när de säger något tror man verkligen på dem, de säger det inte bara för att utan de menar det verkligen.

Ska ni på några fler seminarier? Vilket skulle ni i så fall rekommendera?
Anna – Ja från bromans till romans imorgon, jag jobbar själv inom räddningstjänsten och det är definitivt ett aktuellt ämne och jag tror det kommer bli toppen.
Frida – En annan är Anna Åberg som kommer prata i Pride Park torsdag kl 17:00 om hur det är att jobba som gay och kvinna inom räddningstjänsten, det tror jag blir bra.

Vad ser ni fram emot mest med Pride överlag?
Anna – Hela känslan, det är så fantastiskt. Nu är det vi som är norm på något sätt och hela glädjen i stan. Och Paraden är alltid det bästa.
Frida – Ja, paraden. Jag ska gå med ”Marching for those who can’t”. Men jag ser också fram emot interna kritiska röster, att få diskutera och debattera lite grann fast det gör vi alltid annars också, men jag ser fram emot att ha kul.

Anna och Frida