WestPride kommer under sin festival i juni att sy ihop delar av programmet med den alternativa musikfestivalen Clandestino. Förutom gemensamma seminarier kommer artister från Clandestino-festivalen finnas i PridePark efter paraden på lördagen och övergår sedan i en efterfest vid Lindholmen i arrangemang av Clandestino.

– Det är hög tid för uppenbara allianser och vi är fantastiskt glada över att kunna dela med oss av några av världens gömda musikaliska skatter för en så bred och inkluderande publik som West Pride lockar. Sammanslagningen av festivalerna som blir West Prides officiella efterfest kommer bli ett megaparty, säger Aleksander Motturi, som är konstnärlig ledare för Clandestino Festival.

WestPride startades en gång genom ett samarbete mellan kulturinstitutioner i Göteborg och presenteras idag som en konst- och kulturfestival. Clandestino har arrangerats sedan 2003 med ett brett utbud av världsmusik.

– Tillsammans med Clandestino Festival kommer vi att kunna erbjuda våra besökare ännu fler spännande upplevelser och konstnärliga möten. Som konst- och kulturfestival är det en dröm för West Pride att kunna välkomna våra besökare till Clandestino Festival och inte minst West Prides officiella efterfest, säger Tasso Stafilidis, verksamhetschef för West Pride i det gemensamma pressmeddelandet.

Vid seminarier kommer discoduon Tootard, från Golanhöjderna liksom de transfeministiska punkarna Blanco Teta från Argentina att medverka och efter paraden liksom på efterfesten står streetpunkrumba Kin’gongolo Kiniata (Kongo-Kinshasa), footworkpionjären Jana Rush (USA) och bailebrega-dj:n King Kami (Portugal) på scen.

WestPride arrangeras i år 1-11 juni och Clandestino pågår den 8 till 11 juni.