Växjö Pride som i år firar 10 och pågår för fullt och avslutas i helgen med parad, fest och regnbågsmässor, har inrättat ett hederspris som årligen kommer att delas ut i samband med festivalen.
Priset är instiftat till minne av Charlie Ånfors Sten som var en del av Växjö Pride i många år och som föreningen skriver i sitt pressmeddelande ”för Charlie var Växjö Prides paraddag årets allra bästa stund.”
Priset kan delas ut till organisationer, företag, föreningar och ”andra som arbetar uthålligt och långsiktigt med HBTQI-frågorna varje dag, året om.”
Det första priset går till Bergendahlska gårdens verksamhet HBTQ+ café: ”BG HBTQ+ café bidrar varje dag,  året om med att skapa förutsättningar och ge möjligheter till barn och unga att växa upp och vara precis så fantastiska som de vill vara! Verksamheten bidrar till ett öppet och inkluderande samhälle!”Regnbågsflaggan syns på en rad offentliga och kyrkliga platser i själva Växjö liksom i grannkommuner och på lördag då paraden avgår från 14.00 från Norrtullskolans parkering kommer ”hedersflaggan” i täten av paraden att bäras av 10-åringar. Barn som föddes samma år som Växjö Pride hölls för första gången och därmed ”fått möjligheten att leva i ett lite mer öppet och inkluderande Växjö”.
På lördag är det sagoläsande Lady Busty och Miss Shameless från Drag Story Hour Sverige som håller Pridetalet i Linnéparken efter paraden.