Anders Olsson är scenproducent för tredje året i rad och han är extra glad att man nu flyttar tillbaka scenen till centrala Göteborg.

– Äntligen flyttar vi tillbaka in till centrala Göteborg, till Bältesspännarparken vid Avenyn efter två år i Eriksbergshallen på Hisingen. Det känns superkul.

Scenprogrammet är mer mångfacetterat än någonsin och det blir allt från lesbisk rap och Mellohitskavalkad till opera och skatepunk. Och som alltid på West Pride, massor av Dragqueens med årets vinnare av Drag Race Sverige Admira Thunderpussy i spetsen.

Precis som tidigare har Anders Olsson satsat på artister från communityt.

– Om vi inte gör det, vilka ska då göra det? Dessutom finns det så många grymma artister och band som är öppna med att de är en del av vårt community så det hade nästan varit tjänstefel att främst boka artister som definierar sig som hetero.

Det avspeglas också i den som gjort årets WestPride-låt, TEEO.

I Adore Me är grym och förhoppningsvis kan kanske detta, att vara soundtracket till årets West Pride, vara en hjälp på vägen mot en lysande artistkarriär för honom.

Torsdag 8/6

Torsdagen innebär parkinvigning i Bältesspännarparken 18.30 med konferencier Cherry Wilder och därefter följer ett gäng artister: Isak Danielson, Faith Kakembo, Mello-favoriten Melanie Wehbe, Idol-bekanta Sebastian Rydgren, Helena Hedman, rappande Dafne Andas, årets Pride-låtsmakare TEEO och italienska Osvaldo Supino och Elwin. DJ MAVI avslutar 20.30-22.00

Fredag 9/6

Fredagen innebär en nyhet, West Prides Musikalkväll, i Bältespännarparken. Så mellan 19.00-20.30 får vi ta del av allsköns musikal-favoriter. Konferencier är musikalkillen Petter Snive och han har bjudit in Marsha Songcome, Kalle Leander, Alex Falk, Tezzla Flormo, Oscar Pierrou Lindén, Robert Hannouch, Emmie Asplund och Anna-Karin Håkansson för att ge oss det mesta av det bästa från musikalscenerna. Efter detta blir det drag de luxe då Drag & Burlesquegalan leds av ingen mindre än Drag Race-vinnaren Admira Thunderpussy. Från kl 21 presenterar vår nyutnämnda drottning sina Drag Race-kollegor Fontana och Imaa Queen plus isländska The Saint Edgar och norska Knockout Noire. Lägg därtill Cherry Wilder, Mizzen n´Minxx , Liam Teasem och Kandi von Kane.

Lördag 10/6

DJ Gretchen spelar i parken när paraden går i mål och kör allsång 13.30-15.30, och därefter blir det avslutningsgala uppdelad i två akter. Den ena startar 15.30 och håller på till 17.00, sedan tar akt 2 vid kl. 18.00 och så håller det på till 19.30. Konferencier är Arantxa Álvarez och under kvällen uppträder artister som Tone Sekelius, Jessica Andersson, Andreas Wijk, Eden, Julien Keulen, Neverstore, TEEO, Amskøld, Christina Kjelsson, SNOOW och ett hemligt nummer. Senare på kvällen spelar DJ Pamela, som i år firar 30-årsjubileum som DJ, och ser till att festen fortsätter tills det att Pride Park stänger.

Parken har öppet tre dagar; torsdag klockan 16:00-22:00, fredag klockan 12:00-23:00 och lördag klockan 12:00-23:00.

 

Här hittar du evenemang under WestPride 2023