Scenprogrammet i Pride park tar vi senare i veckan, men här är alla andra saker att ha koll på under veckan nu när West Pride startar.

Finalfest! (10 juni)

På lördagen blir det stor fest på Kungsportshuset. Pophouse presenteras av Clean Group och frälser finalnatten med uppträdanden av Anna Book, Admira Thunderpussy och Vanity Vain. DJ:s är Gretchen och Emilio Ramos. Förköp biljetter på qx.shop.se/backdoor

Den lesbiska sångskatten på Stora Teatern (9 juni)

Den Lesbiska Sångskatten var en av fjolårets succéer under West Pride och är nu tillbaka. Från kl 19 blir det sånger om relationer, resor, öppenhet och kärlek. Artisterna är Therese Nestor, Cat Hernandez Bolander, Eva Borgström, Elin Callmer, Martine Biong, Astrid Nyström, Jonna Rander, Silas Lilo, Clara Holmström, Eva Warberg och Christina Kjellsson.

Paraden (10 juni)

… avgår på lördagen den 10 juni kl 13 från Gibraltarvallen, sedan går den längs Gibraltargatan, Viktor Rydbergsgatan, Götaplatsen, Kungsportsavenyn, Bältespännarparken, Brunnsparken, och avslutar på Gustav Adolfs torg.

Pridehouse  (5-10 juni)

Samlingsplatserna för panelsamtal, workshop och filmvisningar är som vanligt flera. Pride House är fördelat på Stadsbiblioteket, Biograf Göta, Stadsteatern och Världskulturmuseet.

och och temat är Idrott ur ett HBTQI+ perspektiv.

Fontana på Club Queer (5 juni)

Club Queer inleder veckan genom att bjuda in Drag Race Sverige-favoriten Fontana till Park Lane. Haus of Marx (Alicia & Nathalie Marx) är värdinnor, Diana Wolff dansar, och Dj:s är Bromée, Sunraid och Oliver Massot. Showtime 01.00, och fri entré innan midnatt med festivalarmband (eller köföreträdeslista).

Gretas (9-10 juni)

Göteborgs grande old lady kör öppet fredag och lördag 22-05 som vanligt. Drag Race Sverige-favoriterna Fontana och Imaa Queen gästar, Fontana på fredagen då Dj:sen är Pete Love på mainfloor och Dj Alex på övre. Lördagen intar Imaa scenen och Dj Mia på spelar på mainfloor och på övre styr Tommy Voz musiken. Köföreträde för alla med festivalarmband fram till 00.30.

The Opening Party (5 juni)

DJ Gunn bjuder in gäster som Elecktra, Admira Thunderpussy och The Weather Girls på Världskulturmuseet. 21-03 pågår festen som har dj:s som Blizz Bugaddi & Gunn, Bebulah Leigh och Tasso är värd. 140 kr med festivalarmband, 280 utan. 

Lesbian & Queer Party (9 juni)

Daniel Sea (L Word & L Word Generation Q) gästar festen på Världskulturmuseet, precis som Lebb Zeppelin, Dj Gunn och Niki Smith. Fest 22-03 och 140 kr med festivalarmband, 280 utan. 

Clandestino Festival Efterfest (10 juni)

…på Gothenburg Film Studios från kl.23. Gratis entré med festivalarmbandet. Det blir streetpunkrumba med Kin´gongolo Kiniata (Kinshasa), footworkpionjären Jana (Chicago), och bailebrega-dj:n King Kami (Lissabon).

Festivalarmband (hela veckan)

Det mesta är gratis på WestPride men för alla besökare som vill ta del av olika erbjudanden delas festivalarmband ut gratis och finns att hämta på festivalens infocentrum i Nordstan 2-9 juni. Festivalarmbandet ger exempelvis minst 50% på inträde eller biljett till programpunkter som har en kostnad på festivalen, som olika klubbar.

Här hittar du evenemang under WestPride 2023