Årets Drag-vinnaren Cherry Wilder har slagit sina påsar ihop med  Sister King för ett regnbågigt och röjigt samarbete som släpps idag fredag. Singeln My Melody sammanfaller med att Cherry intar scenen i Pride Park i Bältesspännarparken under kvällens Drag och Burlesk-gala.

Hur kommer detta samarbete sig?
Cherry: Vi har känt varandra väldigt länge och båda har släppt musik på egen hand innan så vi tänkte att det skulle vara kul att släppa något tillsammans.
Sister King: Vi hade till och med ett band ihop back in the day som hette  I.D.L  Eller ”International Disco League”,  så vi tänkte att det var dax att uppdatera vårat sound.

Hur kom låten till?
Sister King: Vi ville skapa en låt som passar in där glädje och lycka finns, vare sig det är på ett dansgolv, förfest, i en epa-traktor eller på en efterfest….
Cherry: … och enligt oss själva så har vi lyckats med det (skrattar).

Just nu är det West Pride, vad är höjdpunkten för er?
Sister King: Paraden, definitivt, och Pride Park såklart med alla artistframträdanden och dj:s!
Cherry: Det är nog samma här, med Paraden och Pride Park. Speciellt eftersom jag uppträdde i Pride Park både som konferencier på invigningen igår och som artist på Drag och Burlesk-galan ikväll.

Vad betyder det för Göteborg att West Pride anordnas?
Sister King: Det är viktigt för att belysa mänskliga rättigheter och synliggöra orättvisor.
Cherry: Framförallt för att visa oss som HBTQIA-personer som människor och inte bara statistik. Sedan är det riktigt go´ stämning i stan också. Pride är både en kamp och en glädje.

Slutligen, vilka musikaliska samarbeten är era personliga favoriter?
Sister King: Under Pressure med Queen och David Bowie är riktigt bra, den är tidlös.
Cherry: Brandy och Monica The Boy is Mine.  The Shade, the bitterness and the beat!