Petter Snive är mannen som ska lotsa publiken in i musikalernas värld i kvällens nya inslag under West Pride, Musikalkvällen. Tillsammans med artister som Marsha Songcome, Alex Falk, Kalle Leander, Oscar Pierrou Lindén, Emmie Asplund, Tezzla Flormo, Robert Hannouch och Anna-Karin Håkansson ska han bjuda på en kväll fylld av små och stora låtar med drama och mycket känslor.
– Det blir musik från både från queera och icke-queera musikaler, och vissa ”queerar” vi till. Det blir premiär för ett nummer ur Everybody’s talking About Jamie som har premiär i Malmö I höst. Och så har vi huvudrollsinnehavaren från lesbiska musikalen Lizzie på plats och självklart blir det lite Kinky Boots.

Petter själv har gedigen musikalerfarenhet med roller i alltifrån Kristina från Duvemåla via just Kinky Boots till American Idiot. Han halkade in på musikal när han var 15 och var med i Grease.
– Jag har fortsatt att älska det. Så fort det är musik med blir jag drabbad på ett helt annat sätt. Och nu har jag jobbat inom Musikalsverige de senaste elva åren.

Petter pluggade på Balettakademin i Göteborg och bodde sju år här. Så att han leder musikalkvällen under West Pride är inte så konstigt.
– Det är jättefint att vara tillbaka. Göteborg är ju en bra musikalstad där det frodas musikalartister.

Så vem är Petter Snive då?
– En man i sina bästa år som är tillfreds med livet och älskar att träffa människor, vara social och som älskar att uttrycka sig genom musiken och skådespeleriet.

Var inom HBTQ+ hör du hemma?
– Då är jag bög.

Så, din absoluta musikalfavoritlåt är?
Jag vet vad han vill ur Chess och Du måste finnas ur Kristina från Duvemåla. Och båda kanske dyker upp i kväll (skrattar).