Det var i tisdags, när Linnea Risinger skulle gå igenom sin post, som hon upptäckte vykortet, på vilket hennes och misshandlade Bosse Réens ansikte fanns.
– Det var en helt bisarr upplevelse att se sitt ansikte på bild så där, säger Linnea.

Avsändarna hade klippt ut bilder på de båda ur lokaltidningen och de hade valt bilden på Bosse, där han är helt blodig i ansiktet. En bild som togs efter att han misshandlades av två personer under Priden.

När han misshandlades frågade gärningsmännen om han skulle på bögfest, men när han svarade att han skulle på kärleksfest tog de upp en sten från marken och slog honom i ansiktet med den. En händelse som av polisen rubriceras som ett hatbrott.

Under bilden på Bosse står hans adress och meningen: ”Osis nästa gång nyper vi till han”.
– Han är typiskt dalmål, säger Linnea.
– Min adress stod inte under min bild, men eftersom de skickat kortet till mig, så har de ju den.

Hon menar att hotet är vagt, men samtidigt väldigt tydligt:
– Man fattar precis vad de är ute efter. De skulle inte dra sig för att slå ner honom igen, eller mig. De visar ett så tydligt hat mot hbtq-personer och hela vykortet känns som ”haha in your face”.

Vilka är de här personerna?
– De utger sig ju för att vara de som misshandlade Bosse, men man kan aldrig vara säker. Uppenbarligen är de homofober av något slag, som inte har någon aning om vad Falu Pride är. Man blir så sorgsen av vad den här grejen säger om människan.

Hur påverkar händelsen ditt framtida engagemang?
– Det finns inte på världskartan att vi skulle lägga ner Pride. Vi har redan bokat platsen vi ska vara på 2014. Pride är så självklart!

Det var inte bara under Falu Pride som det skedde en misshandel, utan också under Regnbågsfestivalen i Malmö. Då misshandlades några artister efter en fest på Tangopalatset. Även den här gången rubricerade polisen händelsen som ett hatbrott.
– Vissa kan inte acceptera att folk sticker ut och att världen är till för alla, säger Lisa Edman, en av arrangörerna till festivalen.

Men hon säger att det är viktigt att inte låta sig skrämmas.
– En del av lösningen är att faktiskt anordna pridefestivaler och att uppmärksamma frågan. Även om man nästan känner att det är ens eget fel att folk blir skadade.