I Varberg är det parad kl 14. Uppsamling i Societetsparken från 12. Senare på kvällen uppträder Sylve, Julia Alfrida, Kristin Amparo och Mariette.

I Helsingborg uppträder Petra Marklund som precis avslöjat att hon gör årets Stockholm Pride-låt, dessutom kommer även Oscar Zia att stå på  Gröningens stora scen under lördagen. Och som om inte det vore nog så får vi se Drag Race-stjärnorna Eleckra och vinnaren Admira Thunderpussy. Paraden avgår 17.30 från Gröningen.

Till Västerås kommer bland annat Benjamin Bryntesson och håller en föreläsning under fredagen om ”Hur han gick från den mest mobbade killen i skolan till den mest kända och älskade människan i kommunen”. Klockan 12-13 är det uppställning för paraden på lördagen vid Kungsgatan/Slottsgatan. På kvällen uppträder sedan Tone Sekelius och Melanie Wehbe på stora scenen i Pridepark!

I Borås är det ikväll allsång i Pridepark (Stadsparken) med Magnus Carlsson och Linda Bengtzing. På lördagen är det parad kl 16.00 med start på Bergslenagatan/Knalleland. Efter paraden fortsätter festen med Linda Bengtzing, Björta och O´Dorian som framför årets pridelåt Army of Lovers,

I Kiruna återfinns i Regnbågstältet under Kirunafestivalen idag fredag. Regnbågstältet är en oas där alla är välkomna att vara vem dem vill och älska vem dem vill. Dessutom arrangeras Prideparaden traditionsenligt i samband med festivalens invigning under fredagen. ”Delta i en glädjefylld och färgglad manifestation för mänskliga rättigheter, kärlek och ett inkluderande samhälle”. Samling klockan 12.00. Avgång direkt efter Kirunafestivalens invigning. | Plats: Samling framför Copperstonescenen. Kl 19.30 uppträder Admira Thunderpussy. Plats: Copperstonescenen

I Kristianstad är först Flagghissning på Stora Torg kl 15 av Kristianstads kommunfullmäktiges ordförande Bo Silverbern. Invigning är det sedan kl 18 på Biljardkompaniet med tal av Lady Busty & Miss Shameless och Drag queen-bingo. Imorgon är det parad, samling kl 14.30 vid Kristianstad Arena. Paraden avgår kl 15.00.

Till Trollhättan kommer Melodifestivalaktuella Dotter då hon uppträder efter paraden som startar 14.30.  Pridedagen invigs av Imaa Queen och Jane Dalsia (Dalslands enda Dragqueen) kl 12.00. Festivalen pågår  på Drottningtorget mellan kl 11:45-16:35. På kvällen anordnas det sedan Trollhättan Pride Afterparty på Folkets hus Kulturhuset.