Två personer har gripits misstänkta för grov misshandel i Västerås. Det rapporterar polisregion Mitt.

Enligt polisen skall flera personer ha slitit ner en regnbågsflagga från ett tält. En man i 45-årsåldern ingrep och blev misshandlad av flera personer så illa att han fick föras med ambulans till sjukhus.

”Två personer, två pojkar i mellersta tonåren, grips misstänkta för grov misshandel med hatbrottsmotiv. De släpps efter förhör men är fortsatt misstänkta,” skriver polisregion Mitt.

Attacken riktades mot den pågående Pridefestivalen som håller till i Vasaparken. Västerås Pride reagerar kraftigt på attacken och skriver att de ”är oerhört bestörta och ledsna över det hatbrott i form av grov misshandel och hot som en av våra bröder drabbats av ikväll i centrala Västerås, där vår regnbågsfestival för mänskliga rättigheter har ägt rum hela dagen och fortsätter ända till lördag. Hatbrottet föregicks av glåpord och hot och av att våra banderoller revs ner under flertalet tillfällen både under natten och ikväll.”

Arrangörerna konstaterar att det är första gången i festivalens historia som den utsatts för den här typen av attack.

”Vi kommer inte att vara tysta! Vi uppmanar alla västeråsare att sluta upp och komma till Regnbågsparken i Vasaparken och delta i paraden på lördag! Det goda segrar och vi är fler än dom. Kärleken övervinner allt!”

De avslutar med att sända sina tankar till ”den drabbade och alla besökare som bevittnat detta hatbrott”

Till P4 Västmanland säger styrelseledamoten i Pride Lotta Janhager att det var en grupp yngre män och pojkar som ”tog sig rätten att uttrycka sitt hat mot hbtq-rörelsen”