En av de absolut viktigaste beståndsdelarna för att Stockholm Pride kan fortsätta är volontärernas enträgna och dedikerade arbete för att allt ska flyta. Thelma är en av de volontärer som ser till att alla får en bra regnbågsvecka i Stockholm, och nu behövs ännu fler eldsjälar.

Thelma, varför vill du vara volontär under Stockholm Pride?
– Jag hade mycket ledig tid den här sommaren och kände att jag ville göra någonting meningsfullt och hjälpa till i ett uppdrag som betyder mycket för mig. Då kändes Stockholm Pride som den självklara platsen att vara på. Jag är också väldig nyfiken över att se vad som händer bakom kulisserna på ett sånt stort event och det här är en bra möjlighet att dyka in i det.
En till anledning till varför jag vill vara volontär är för att jag hoppas kunna träffa nya vänner inom communityn.

Vad blir din roll?
– Jag är en av volontärsamordnarna och kommer också att vara en av paradvolontärerna på Stockholms gator den 5 augusti.

Vad ser du mest fram emot under Pride?
– Att se hur alla vi volontärer samarbetar och stöttar varandra för att få det här eventet att hända. Det ska också bli väldigt kul att se all arbete bakom kulisserna som besökarna inte får ta del av och att få första parketten på paraden.

Var hör du hemma inom regnbågscommunityt/hur definierar du dig?
– Jag definierar mig som en lesbisk tjej.

Varför är Pride viktigt?
– Pride är viktigt för att det finns fortfarande människor som inte respekterar andra personers fria vilja att vara den man är och älska precis vem man vill. Pride är viktigt också för att alla som är en del av den här communityn ska känna att de har en plats där de hör hemma och där de stöttas precis för den person som de är.

Vem skulle du vilja se på scenen i Pride Park?
– Det skulle vara riktigt häftigt om Loreen gör ett framträdande i Pride Park i år.

Här ansöker du om att bli volontär.