Den mångfalt Oscarsnominerade skådespelerskan Glenn Close var på plats i Helsingfors i helgen då Helsinki Pride firades. I ett inlägg med tre bilder på paraden och Pride-pimpande skyltfönster hyllar hon nu grannlandets öppenhet med orden ”Helsingfors tar in Pride. Det är flaggor överallt. Jag tycker att det är inspirerande och finner tröst i att vara i ett land där majoriteten omfamnar och firar olikheter. Jag väljer att tro att majoriteten av amerikaner känner samma sak. Lustigt…jag känner mindre oro här”.

Helsinki Pride tackar Glenn i kommentatorfältet och flera finska följare hyllar Glenns uppmärksammande av Pride-firandet i landet. Hon ger också svar på tal när en följare tycker att hon är nedlåtande mot sitt land: ”Varför måste du direkt gå mot det extrema?” och skriver: ”Ett friskt samhälle omfamnar de som ifrågasätter och förespråkar samtal

Farliga Förbindelser-skådespelerskan är just nu verkligen en synlig ”ally” och hyllar regnbågscommunityt för andra gången på två veckor i en Insta-post. Den 16 juni la Glenn upp en bild på sig själv framför en regnbågsflaggan på sin altan med texten: ”Vi är i detta tillsammans. Jag är full av PRIDE och står bakom LGBTQ+communityt till 1000 procent nu och för alltid”.