Fredrik Reinfeldt, Magdalena Ribbing, Timbuktu, Jan Guillou, Glenn Hysén och Caroline Krook.
Alla har de invigningstalat på Stockholm Pride. Och i år sällar sig talmannen Andreas Norlén till denna exklusiva skara då han inviger PridePark onsdag den 2 augusti.

Stockholm Pride firar storslaget 25-årsjubileum med temat ”Fira mångfalden”, och festivalen kommer traditionsenligt att invigas av personer som är betydelsefulla för hbtq+-communityt. Sedan ett par år tillbaka invigs förutom Pride Park, även Pride House.
Vice ordförande för EuroPride 1998 Helena Westin inviger tillsammans med RFSL Ungdoms förbundsordförande Elias Fjellander Pride House den 31 juli.
Pride Park invigs onsdagen den 2 augusti av Riksdagens talman Andreas Norlén, och får sällskap av dragduon ”Lillan och Tjorven” som tagit dragqueens till nationalscenen Dramaten.

– När Stockholm Pride firar 25 år känns det viktigt att lyfta fram både personer som var med i starten, personer som är aktuella idag och personer som är en del av framtiden  – det tycker jag vi lyckats med, säger Fredrik Saweståhl, ordförande Stockholm Pride, om årets val av invigningstalare.