Idag kickar Stockholm Pride igång, och trots att regnet står som spön i backen är det klart att Pridepeppen är skyhög. Idag invigs Pride house på Clarion Stockholm vid Skanstull och där äger också den stora välkomstfesten rum. Miss Petersson är en av kvällens värdar för eventet som är gratis och regnfritt.

Vad händer?
– Det blir en storslagen invigning av Pridehouse och eftersom det brukar vara högt tryck har vi flyttat in i bankettsalen där det är extra bra teknik och en scen. Stockholm Pride och Strawberry ska få till en maxad upplevelse och förhoppningsvis finns det nåt för alla. Petra Marklund kommer och spelar sin Pridelåt Ocean of Love, och dessutom blir det Emil Henrohn, Julia Alfrida, Ada Option och Evelina Olsén, och man kan vinna dagspass och veckoband i ett lotteri där man får en lott per person. Jag är lotto-kärring.

Och starten är från 17?
Leo B spelar från 17 i baren utanför, men själva bankettsalen öppnar klockan 19.

Hur är din Pridepepp?
– Jag försöker organisera mina outfits just nu så gott det går. Jag ”prideade” sönder hjärnan i Berlin tidigare i juli men känner att veckan blir kul. Den är i alla fall fullspäckad med jobb och så ska jag försöka vara ledig.

Vad ser mest fram emot under veckan?
– För egen del måste jag säga poolpartyt imorgon, Clarion Hotel Sign x Sfurp Pride Pool Party, på Clarion Signs Selma City Spa. Det är ett poolparty mellan 13-17 där Patrik Jean gigar, Soleil Camara kör gig och dj-set plus Dj Pamela. Ada Option och jag är värdinnor och så bjuder Limoncello på välkomstdrink. Är det ösregn är vi under tak och det finns bara några biljetter kvar så skynda skynda! Annars är det såklart schlagerkvällen på torsdag och Pride Cirkus-festen på lördag.

Stockholm Pride Official Opening Party
Emil Henrohn, Julia Alfrida och dragstjärnan Ada Option på scenen, och musik av MartinCarl, ByPedro och LeoB när Clarion Hotel Stockholm & Strawberry inleder Pride-veckan. Miss Petersson är värdinna ihop med MingelMartin.
Clarion Hotel Stockholm, t-bana Skanstull, fr 17, gratis
Secret Garden; 90´s.
90-talshits med dj på Gamla Stans finest. Öppet utomhus till 03 varje dag under veckan.

Secret Garden, Kornhamstorg 59, t-bana Gamla Stan

Mälarpaviljongen Kick-Off
Prideveckan startar kl 18 på Mälarpaviljonen med vattennära häng.
Mälarpaviljongen, Norrmälarstrand 64, t-bana Fridhemsplan