Den svenska Försvarsmakten har deltagit i Pridefirandet i Stockholm sedan 2005. I år är de på plats igen med tält i Pride Park, seminarium i Pride House och så deltar de, med fältartisterna, i lördagens Prideparad.

I år presenterar de även sin regnbågs”flagga” i pansarplåt som kommer stå utanför Pried Park. I ett pressmeddelande förklarar Försvarsmakten att ”den är lika oförstörbar som vårt försvar av mänskliga rättigheter, allas lika värde, och vår rätt att leva som vi själva väljer.”

Försvarsmaktens regnbågs"flagga" i pansar med texten: "Ett försvar med en vilja av stål".

I pressmeddelandet förklaras att de deltar i Pride för att visa sitt synsätt som arbetsgivare och för att ”kommunicera Försvarsmaktens värdegrund i allmänhet och myndighetens uppfattning i HBTQI-frågor i synnerhet.”

Vid årets Prideparad kommer bland annat frivilliga ur Hemvärnet, Försvarets materielverk (FMV), Försvarshögskolan (FHS), Försvarets radioanstalt (FRA), Sveriges kvinnliga utlandsveteraner (Skuv), Fredsbaskrarna Stockholm (från Sveriges Veteranförbund) gå med.

Försvarsmakten brukar överraska med inslag som uppmärksammas under Pridefestivalen. 2013 som landade Ludvig Åkesson från Svenska Fallskärmsförbundet i uppdrag av Försvaret med fallskärm i Pride Park på Östermalms IP. Överbefälhavare Micael Bydén har gått med i paraden och närvarat i parken flera gånger och när fältartisterna dök upp första gången i paraden med rockmusik blev de hyllade av åskådarna.