Schlagerkvällen är för många en av Stockholm Prides höjdpunkter. Precis som ifjol är det QX egen Ronny Larsson som satt ihop kvällens artistuppställning i samarbete med Stockholm Pride, och vi grillade honom om detaljerna inför torsdagens fest.

Hur har du tänkt angående årets Mello-/Eurovision-kväll?
– Stockholm Pride har varit fantastiska och gett mig fria tyglar. Att få det här förtroendet i år igen och nu jobba med begåvade eldsjälar som Andreas Carlsson och Oscar Leman med Håcan Andersson är bortom fint. Jag är ju Mello-/ESC-nörd själv och jag älskar alla de där presenterna man fick när Edward af Sillén ordnade schlagerkvällen i mitten av 2000-talet. Men vi kommer längre och längre bort från 70/80/90-talet och en ny generation står framför scenen, så jag måste tänka brett. Med det sagt ska alla ha sitt, så jag har plockat ihop lite från årets festival, ett gäng folkliga Mello-favoriter, lite Eurovision-glam och såklart, en del nördgodis. Jag lovar att det blir en jäkligt härlig kväll om ni gillar den här tävlingen lika mycket som jag. Ni vill inte missa detta.

Du har ju ofta blivit upprörd i dina QX-krönikor när artisterna gör covers…?
– Haha, ja, och jag har fortsatt med förra årets tanke om att bara köra originalartister som bara gör låtar som varit med i Mello eller Eurovision. MEN. I något fall så blir det en avstickare från det, precis som förra året då Linda Bengtzing gjorde Värsta schlagern. I år är One More Time där och det finns en låt jag vägrar låta publiken missa om jag ändå har dem på plats…

Blir det några artister som återvänder från förra året?
– Linda Bengtzing kommer inte bara att konferenciersjobba. Det vore tjänstefel om hon inte bjöd på en låt eller två. Men i övrigt är det helt nya artister rakt igenom. Vissa har varit på Stockholm Pride förut, andra debuterar.

Varför är Linda konferencier?
– Haha, var du med förra året? Det draget i parken när hon körde sina hits blåste mig av scenen! Allsången! Gud, vilken kärlek hon fick. Men framförallt har jag sett henne i andra sammanhang under året och sett vilken grym underhållare med bra och fin publikkontakt hon är. Det är verkligen rätt person att ta över fanan efter Babsans briljanta värdskap ifjol.

Stockholm Pride har släppt ett par artister: One More Time, Emil Henrohn, Kiana och Melanie Wehbe, men resten är hemliga. Varför?
– Efter alla år med QX Gaygala vet jag att det blir roligare om folk inte vet. Det bygger upp förväntan och spänning att inte veta vad som väntar. Men nu gick vi ändå ut med One More Time, som är en drömbokning. Som Mello-vinnare och ESC-treor SKA de stå på Pridescenen, och jag lovar att de inte kommer att göra någon besviken. Och gruppens egen Beyoncé Nanne, inga jämförelser i övrigt, kommer såklart att leverera en och annan solohit. De sistnämnda tre är unga stjärnor som alla kommer med sin egen energi till kvällen. Och jag lovar, det kommer definitivt bli en härlig partykväll i Mello.musikens tecken med många fler namn.

Så, vad är det för tider att förhålla sig till?
– Pride Park håller öppet från 14:00 till midnatt. Opera sing-a-longen med Rickard Söderberg värmer sen upp publiken redan från klockan 18.00, och sedan vid 19.30 kör vi så det ryker, oavsett väder, vind eller tunnelbaneförseningar. I fjol köade folk på väg in i parken när vi körde igång och det vill man ju undvika, så: Kom i tid! 19.30 står verkligen första artisten på scenen. Sen kör vi nonstop innan det blir paus och så kör vi igång akt två ca kl 21.45 med en klassisk svensk dansrökare. Jag säger som mina två Mello-favoriter Jessica Andersson och Timoteij, Kom!