Torsdag betyder schlager i Pride Park men festscenen bjuder massor av annat också. Bland annat firar Underklädesfesten 15 år och det firas stort och naket på Debaser vid Hornstulls Strand. Här samlas alla könsidentiteter, kroppar och åldrar, och slår klackarna i taket iklädda endast underkläderna. QX ringde upp eldsjälen och grundaren Petter Wallenberg för en koll inför kvällen!

Hur sammanfattar du dessa år?
– Underklädesbara. Det har varit en underbar underklädes-epok. Det startade som en svartklubb i en källare och har blivit en av årets mest älskade fester. Det har definierat en helt ny epok då vi startade innan begreppet kroppspositivitet ens fanns. Det är ju det som är grejen med hela Underklädesfesten, att alla är fina precis som de är. Och har rätten att visa det.

Hur naken får man vara?
– Jag brukar säga att nakenhet med kreativitet är kul. Jag menar, även Adam och Eva i Edens lustgud var ju innovativa med sina fikonlöv.

Vad är det knasigaste som hänt?
– Det har varit så mycket knasigt som hänt. Ett år kom två killar i samma kalsong, det var kul. Sen har massa kända namn  kommit och gått, men det är det som är grejen: Det som händer på Underklädesfesten stannar på Underklädesfesten.

Vilka dj:s är på plats och vilken musik kör ni?
 – Jag, Per QX, Bebulah, Victor Victoria (UK) och Lucky Slut Bonita. Underklädesfesten bygger på att jag väljer dj:s som spelar euforisk karnevalsmusik med olika uttryck. Jag vill inte ha tråkig techno musik utan musik som kommer från hjärtat och själen. Det finns inget större att vara avklädd och dansa till bra euforisk musik.

Hur funkar det med garderoben?
– Garderob ingår i entrén och sen har vi har ett påssystem där man lägger sina kläder i en påse. Det är välfungerande efter alla dessa år.

Hur stor är din Pridepepp?
– Den är väldigt stor och framförallt inför ikväll, det pirrar i hela kroppen och sen mynnar det ut i en stor explosion.

Vad ser du mest fram emot under de kommande dagarna bortsett från festen?
– Jag har blivit inbjuden av Statsministern spå fredag och ska försöka nästla mig in och slå ett slag för HBTQ+ personer då.

Här är allt annat som händer ikväll!

World’s Biggest Schlager After Party – Backdoor
The Worlds Biggest Eurovision After Party (problably). Dj:s är QX Ronny & Leo B kör allt ni vill höra i Mello/Eurovisionväg. Dansa, sjung med och fortsätt euforin efter parkens schlagerfest!
Backdoor, Arenavägen 75, t-bana Globen 22-05, 160 kr, 220 kr i dörren https://shop.qx.se/backdoor

Den Lesbiska Torsdagsfesten av Moxy & Gunn
Torsdagens stora lesbiska fest av Stockholms ledande festfixare inom den lesbiska scenen i Stockholm slår ihop sig. Whatabout denna line up: DJ Gunn, DJ Fride, Cissi Ramsby, DJ Austinat, DJ Ami Jammeh och DJ Niki Smith?
Biblioteket Live, Medborgarplatsen 2, t-bana Medborgarplatsen, 22-03, 220 kr Förköp på Billetto.se

SLM Pride Öppet hus
Kvällens klädkod är fetish när det är öppet för alla snubbar.
SLM, Wollmar Yxkullsgatan 18, t-bana Mariatorget, 22-03, 180 kr (120 kr för medlemmar)

Pridegården
Legendariska Bitter Pills samlar gänget för att ta över gården med bra musik. Sedan kommer Ooze ta över klubben och köra trippig techno med queera ikoner som Peachlyfe, Harami och Daniel Berj.
Trädgården, Hammarby Slussväg 2, t-bana Skanstull, 17-03 (17-22 fri entré / 22-02.30 100 kr)

QK STHLM – Hot in Heaven
…är en ny HBTQIA+klubb för främst gaykillar men där alla är inkluderade och hjärtligt välkomna. Nu kickar de igång med en dagsfest i samarbete med Naboterrassen. I Hot in Heaven ser vi Seymour Bottoms och Chiwi plus Lady Eris Arcana och Mamma Cava dyker med DJ:s som Juned Qureshi, och karaoke med Marija Stickyhoney Knez.
Nabo Terassen, Regeringsgatan 47, 13-18

Secret Garden Schlager
Dj:n spelar Mello och Eurovision.
Secret Garden, Kornhamstorg 59, t-bana Gamla Stan