Festveckan kulminerar med massa fester i afton och MILQ kör verkligen XXL då de har en stor och saftig line-up. MILQs Alexander Ervik berättar mer.

Hallå Alexander, vad händer?
– Vi har flugit in dj:stjärnan Chris Dustin från Budapest vilket utlovar ett avklätt och svettigt pass med het house.  Han spelar på Circuit-festivaler i Budapest och detta öppnar för en ny grej på MILQ, vi vill bredda och inkludera. Dragstjärnan Cristina Prenestina kan liknas vid Seymour Bottoms, som också kommer ikväll,  för svenskar. Dessutom blir det DJ Erikione från Italien, Imaa Queen, Whip Ma Cream och Allura Bottoms. Dessutom Julia Alfrida, Sylve och O!Dorian på scen. Man ska få mycket för biljetten på MILQ, det blir en prisvärd kväll för samma pris som alltid.

Hur har året med MILQ varit?
– Jag tycker att det varit otroligt kul att starta MILQ och under året har jag sett hur MILQers intagit våra kvällar. Vi har fått en stor grupp som återkommer månad efter månad. Det har gått bättre än vad vi trott, och vi har haft fullt alla gånger utom december som är en tuff månad. Vi är skitnöjda.

Fredag är en stor festdag under Pride, är du nervös?
– Vi ville såklart köra under Pride eftersom vi samlat på oss en lojal publik genom året, och det har gått bra med biljettförsäljningen. Jag tar lite tempen lite när vi är ute och snackar med folk och vi är trygga med att folk kommer.

Pridepeppen, hur är den?
– Jag jobbar alltid under Pride och är som ett maskineri, men jag ska försöka njuta.

Vad ser du mest fram emot i helgen?
– Jag kommer nog inte gå i paraden men ska däremot till parken och se Glamspäck!

MILQ Stockholm/Musikaliska Kvarteret
Nybrokajen 11, t-bana Östermalmstorg/Kungsträdgården

Fredag 4 augusti
Xcape: The Heroes of The Universe – med Forever Telaviv 
Stor fest på Berns när Basse samlar Dj:s från hela världen plus snygga dansare. På terrassen kommer O!Dorian att värma upp stämningen med pop & hits för att sedan gå ner till Berns Ballroom där DJ ZAMBIANCO (Brasilien), DJ GAL ABARGIL och DJ Efrat Naaman (TA) tillsammans med drag queens, dansare och performers bjuder på en energisk fest, plus ytterligare dansgolv med EDM, POP och tech-house.
Berns, Berzelii Park, t-bana Östermalmstorg/Kungsträdgården, 22-04

XXL ”PRIDE IN SPACE” Party – Backdoor
På scen står RPDR-favoriten DETOX plus Vanity Vain, Santana SexMachine, Chiwi, Antonina Nutshell och Misty Bubble. Main Pop/Hits/Eurovision floor: Mohamed Touzari. Emilio Ramos & Amin Moussavi. Tech house floor: Eddy Cabrera
Backdoor, Arenavägen 75, t-bana Globen, 22-05, Förköp 220 kr https://shop.qx.se/backdoor Entré i dörren 260 kr

Moxy
Mariette kör live i stora salen och Dj:s på plats är Dj Austinat, Dj Fride, Dj Pamela och Niki Smith. Lägg därtill karaoke-succén med Cissi Ramsby i hennes egna rum.
Nalen, Regeringsgatan 74, t-bana Hötorget, 21-sent, 250 kr i förköp

SLM Pride Fetishkväll
Kvällens klädkod är fetish när det är öppet för alla medlemmar.
SLM, Wollmar Yxkullsgatan 18, t-bana Mariatorget, 22-03, 60 kr.

Pridegården (inkl. Bears)
En kväll för alla queers när Stockholm Bears bjuder in till en beargarten och Side Track kör en take-over i altanbaren. Rokko och Tommie X håller i det nationella provet i homokunskap och legenden Kenxo kör i rosa rummet och bjuder på hiphop. Plus technoakterna Cormac och FKA.M4A, Pjotr & Staffan Lindberg, Lebb Zeppelin, w/ Kliin, Vext, Carl af Böse och Peter.
Trädgården, Hammarby Slussväg 2, t-bana Skanstull, 17-03 (17-19 Fri entré / 19-21 100 kr / 21-23 150 kr/23-00 200 kr / 00-02.30 250 kr)

Hera – Pride
Cherin Jumha med Hera som främst är ett lesbiskt koncept men alla queerpersoner är välkomna.  Femme Fatale Selection med flera akter under kvällen.
Westmanska Palatset, Wallingatan 2, t-bana Hötorget, 180 kr i förköp

Secret Garden Pink Party
Barbie-feeling med dj på Gamla Stans partyplejs.
Secret Garden, Kornhamstorg 59, t-bana Gamla Stan, efter kl 20, 250 kr, 100 kr om du är VIP

Rainbow Friday Club
Pride-firande på förortens finest! Restaurangen som om natten förvandlas till en populär nattklubb med partykaraoke. Dansgolvet är igång hela kvällen!
Rågsveds Krog, Sköllerstagatan 6, T-bana Rågsved, fr 21, fri entré

Bronx Pride
Hela Kvarteret fyllt med kärlek när ex-politikern och porrstjärnan Ilona Staller aka Cicciolina gästar. MERILIN, MAKODE, DJ ALBAN, DGERAL, Ella Guru (live),  Sonic Butler, Loke Malmsten, Wittes,  Dj Prestige,  Garbriel Crona – [mumzel pumpus] med mera.
Bronx, Kvarteret, Styckmästargatan 10, 22-03, t-bana Globen

Café Opera med Andreas Kleerup
Sommarhäng med SKNY BTCH och Kleerup.
Café Opera, Kungsträdgården, T-bana Kungsträdgården