I måndags startade den andar upplagan av Gotland Pride med ett seminarium där människorättsjuristen och riksdagskandidaten Robert Hannah (fp) i Visby talade om hedersproblematik respektive att vara hbtq-person i en småstad. I Hemse hölls ett samtal om toleransen för hbtq-personer på Internet och HBT-Liberalernas ordförande Christoffer Jönsson medverkade i ett annat seminarie om hbtq och Europa.
Som svensk Pride-tradition bjuder är det under veckan fyllt av olika seminarier och debatter i samband med festivalen.
Officiell invigning av festivalen sker ikväll onsdag i Almedalsbibliotekets foajé och idag är det även vernissage för Leif Thagesons konstutställning i Domkyrkan.
På fredag möts två av riksdagens starka hbt-profiler: vänsterpartisten Josefin Brink och Centerns Fredrick Fedrekey i en debatt om hbtq-flyktingar och situationen för hbtq-personer internationellt och samma dag diskuteras samtidskonsten ur ett hbtq-perspektiv på Gotlands museum.
Festligheterna i samband med Pride kommer igång på fredag kväll med ”Den stora regnbågsfesten” på Wisby Strand och ett ungdomsdisco på Puma ungdomsgård. På lördag är det BurlesQue Bar som fixar Prideparty efter att Domkyrkan, som i år flaggar stolt med regnbågens färger, har en Regnbågsmässa med Gospel-kören Kumbaya.

Ladda ner programmet för 2013 års Gotland Pride som PDF


Gay Pride Amsterdam 2010

Gaymap listar Pride-festivaler

[ingress]Gotland Pride är den sista Pridefestivalen i Sverige 2013. Men världen runt är det fortfarande Pridefestivaler på gång. Vi uppdaterar löpande listningen av var och när Pride firas världen över.[/ingress]