– Det har varit ett mycket stimulerande uppdrag att få utveckla Nordens största pridefestival och, arbeta för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner. Jag har arbetat intensivt med Stockholm Pride de senaste två åren och har nu kommit fram till att det är dags att lämna över ordförandeklubban till en ny eldsjäl, säger Peter Rimsby, ordförande för Stockholm Pride 2012 och 2013 i ett pressmeddelande från föreningen.
Rimsby berättar att han nu kommer fokusera på arbetet som generalsekreterare på Svenska Brukshundklubben. Uppdraget i Stockholm Pride har han kvar fram till årsmötet som hålls den 16 mars.
– Valberedningen underrättades för några veckor sedan att han inte kandiderar för omval. Arbetet med att hitta en ny kandidat till ordförandeposten började omedelbart och vi ser fram emot att presentera denna på vårt årsmöte, säger Micke Sandberg från valberedningen.
Tidigare i vintras avgick även förra årets Festivalchef, Jörgen Eriksson. Han har ersatts av Christian Gerdes och i festivalledningen för 2014 ingår även parkchefen Ulrika Jansson, housechefen Matz Karlsso, marknads- och kommunikationschefen Soliman Herrera Johansson, paradcheferna Freddy Grip och Anders Dillman och så festivalsamordnaren Sandra Sparring.