Är du årets Springpride artist?

Årets Springpride som hålls mellan den 23-25 maj i Eskilstuna har i år ett internationellt tema med fokus på bland annat Ryssland och Uganda. Utöver seminarier, föreläsningar, diskussioner och shower så kommer även representanter från den ryska HBT-organisationen Coming Out att närvara.

Dessutom är arrangörerna i jakt på sin nästa Springpride artist och uppmanar folk att skicka in sina musikaliska bidrag.

– I år låter vi folk fritt skriva, sjunga och skicka in sina bidrag på ett internationellt kärlekstema och vi hoppas att många antar utmaningen, säger Johan Bergquist, projektledare för Spingpride 2014.

Jury utser vinnare
Förra året utsågs Kristian Kaspersens låt ”Queer At Heart” till officiell låt för Springpride, men i år är det alltså upp till vem som helst att tävla om artist-uppdraget.

En jury kommer att lyssna på bidragen och allteftersom utse en vinnare som kommer att få uppträda live på Springpride 2014.

– Helst vill jag höra musik som har lite fart, ett bra budskap, det kan både vara på svenska och engelska och en artist som har ett personligt uttryck, säger Johan Bergquist.

Bidragen skickas till [email protected]. Förra året drog evenemanget drygt 20 000 besökare men Johan Bergquist tror att upp emot 30 000 besökare ska hitta till Eskilstuna under årets firande.