I år arrangeras Pridefestivalen mellan 31 juli till 4 augusti. Trots att det är lång tid kvar till sommarens stora höjdpunkt är vi många som redan har börjat räkna ner dagarna.

Igår meddelade Stockholm Pride att årets tema blir ”Starkare tillsammans” – en påminnelse om att vi är ett community.

– Tanken med årets tema är att samla alla delar av communityt och alla våra allierade från höger till vänster och alla delar av samhället bakom det fortsatta arbetet för att stärka hbtqi-personers ställning i Sverige, Europa och världen. Vi ska inte låta dem som vill polarisera hindra oss, säger Fredrik Saweståhl, ordförande för Stockholm Pride, i ett pressmeddelande.

I en tid där hbtqi-rättigheter ständigt utmanas vill Stockholm Pride lyfta en av grundpelarna för regnbågs-communityt – att alla människor är lika mycket värda och har rätt att vara sig själva och älska vem de vill.

– Våra framgångar behöver försvaras, vi behöver vara många som har dialog med alla runt om oss, och vi behöver tillsammans vara ett stöd för de i communityt som behöver det mest, både här hemma och i andra länder, säger Fredrik.

Mia Modin, festivalchef för Stockholm Pride, säger att festivalen består av flera olika mötesplatser där alla deltagare och besökare är en viktig del av det stora.

– Det är i mötet vi kan växa, växa tillsammans, bli starkare tillsammans, säger hon.