Inte bara Göteborg firar Pride denna helg. Till de ännu så länge 19 städer i Sverige som arrangerar Pride-festivaler sällar sig idag Karlskrona.
– Genomslaget för festivalen har varit enormt och vi är otroligt glada för den positiva responsen och hoppas att festivalens storlek växer i takt med att fler ansluter sig och vill bidra, säger Sophia Ahlin, ordförande i Karlskrona Pride.
– Festivalen kommer ha flera knutpunkter men Pride house kommer vara huvudplats för att diskutera HBT-frågorna under festivalen, berättar hon vidare och att Pride House håller till i Konsthallen.
Utmed Ronnebygatan och Borgmästargatan och kvarteren kring ligger Karlskrona Prides festivalområde med utställare och festivalscen och i Fredrikskyrkan blir det på lördag en regnbågsmässa.
Partyt hittar man på Harrys/Silver och play.bar och på lördag klockan 10.00 samlas det till Prideparad i Gästhamnen. I paraden går flera politiska partier med, bland annat kristdemokraterna, en i andra städer inte helt vanlig del av ett Pridetåget.
Pridefestivalen avslutas på söndag med en Picknick. Programmet hittar du i GayMap och på Karlskrona Prides hemsida.